Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelfabrikant Mosa ziet winst en omzet dalen

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 11:33

Tegelfabrikant Mosa in Maastricht heeft vorig jaar een omzet van 98 miljoen behaald. Dat is 2 miljoen minder dan in 2016.

De nettowinst daalde van 5,4 miljoen naar 4,1 miljoen euro.

Tegenvallende verkoop
De omzet- en winstdaling kwam vooral door tegenvallende verkopen in Duitsland en het Midden-Oosten, zo stelt het bedrijf. Ook zag het bedrijf de personeelskosten stijgen.

Investeringen
Bij het bedrijf werkten vorig jaar 613 mensen. In 2016 had Mosa nog 568 medewerkers in dienst. De stijging van het aantal medewerkers kwam mede door forse investeringen die het bedrijf heeft gedaan. Zo werd in 2017 6 miljoen in een nieuwe oven voor de vervaardiging van vloertegels gestoken. Ook investeerde het bedrijf in nieuwe producten en technologie.

Mosa heeft verkoopkantoren in 10 landen en exporteert naar ruim 50 landen wereldwijd. Het bedrijf verwacht dat de omzet en winst dit jaar weer zullen toenemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen