Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelen geteisterd door tientallen bloempotten

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 21:44

Inwoners van Tegelen keken donderdag verbaasd op toen bleek dat het dorp plotseling werd bezet door tientallen bloempotten en plantjes. Ook is de bestrating in het dorp beschadigd.

Tegenover Omroep Venlo geeft de gemeente aan dat zij bepaald niet kan lachen om de actie en van plan is de schade op de verantwoordelijken te gaan verhalen.

Tegelen
De bloemen zijn onder meer opgedoken in de Kerkstraat, de Grotestraat, de Raadhuislaan en op het Wilhelminaplein. Bovendien zijn er meerdere tegels uit de straat weggehaald. Het is onduidelijk of er een direct verband is tussen het plaatsen van de bloemen en het loshalen van de tegels.

Niet wenselijk
"Inmiddels is de bestrating bij de Grotestraat en op een vluchtheuvel hersteld. Losliggende stoeptegels zijn zeker in verband met de veiligheid niet wenselijk", zegt een woordvoerder van de gemeente tegen het lokale medium. Donderdag wordt op de Raadhuislaan een grasveld waarin bloemen zijn geplant, die samen het woord 'great' vormen, hersteld.

Geen idee
De bloemen zijn voorzien van een kaartje waarin wordt verwezen naar een evenement zaterdagmiddag in de Grotestraat. De gemeente heeft geen idee wie de actie op touw heeft gezet. "We snappen best dat mensen aandacht voor iets willen vragen. Maar dit is niet de manier", aldus de woordvoerder. Lokale ondernemers en kunstenaars zeggen niets met de actie te maken te hebben.

Wethouder Sjors Peeters van Openbare Ruimte was donderdagavond niet in de gelegenheid om te reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen