Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelen geteisterd door tientallen bloempotten

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 21:44

Inwoners van Tegelen keken donderdag verbaasd op toen bleek dat het dorp plotseling werd bezet door tientallen bloempotten en plantjes. Ook is de bestrating in het dorp beschadigd.

Tegenover Omroep Venlo geeft de gemeente aan dat zij bepaald niet kan lachen om de actie en van plan is de schade op de verantwoordelijken te gaan verhalen.

Tegelen
De bloemen zijn onder meer opgedoken in de Kerkstraat, de Grotestraat, de Raadhuislaan en op het Wilhelminaplein. Bovendien zijn er meerdere tegels uit de straat weggehaald. Het is onduidelijk of er een direct verband is tussen het plaatsen van de bloemen en het loshalen van de tegels.

Niet wenselijk
"Inmiddels is de bestrating bij de Grotestraat en op een vluchtheuvel hersteld. Losliggende stoeptegels zijn zeker in verband met de veiligheid niet wenselijk", zegt een woordvoerder van de gemeente tegen het lokale medium. Donderdag wordt op de Raadhuislaan een grasveld waarin bloemen zijn geplant, die samen het woord 'great' vormen, hersteld.

Geen idee
De bloemen zijn voorzien van een kaartje waarin wordt verwezen naar een evenement zaterdagmiddag in de Grotestraat. De gemeente heeft geen idee wie de actie op touw heeft gezet. "We snappen best dat mensen aandacht voor iets willen vragen. Maar dit is niet de manier", aldus de woordvoerder. Lokale ondernemers en kunstenaars zeggen niets met de actie te maken te hebben.

Wethouder Sjors Peeters van Openbare Ruimte was donderdagavond niet in de gelegenheid om te reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen