Passiespelen Tegelen

Driemaal is scheepsrecht: Passiespelen Tegelen gaan door

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege het coronavirus gaan de Passiespelen in Tegelen dit jaar door.

Spoorlijn, rails, enkelvoudig spoor zonder elektrische bovenleiding (stock)
Hinder treinverkeer rondom Venlo door bomen op spoor

Tussen Venlo en het Duitse Kaldenkirchen rijden dinsdag geen treinen door omgewaaide bomen op het spoor. Ook is er tussen Tegelen en Reuver geen treinverkeer mogelijk.

Henk Vossen
Rallylegende Vossen: 'Dat ding moet weer eens knallen'

Henk Vossen, bekend rallyrijder uit Tegelen is 75 jaar en is deze week geridderd. Menig leeftijdgenoot ondergaat een keuring voor verlenging van het rijbewijs. Maar Vossen staat te trappelen om weer wedstrijden te rijden.

Spoorbrand Tegelen 26 apr 2021
Treinverkeer stilgelegd door brand Tegelen

Een brand in de spoorberm bij Tegelen hindert het treinverkeer tussen Venlo en Roermond.

Huub Stapel trailer Netflix
Eerste beelden van Huub Stapel als hasjbaron in nieuwe film

Netflix heeft maandag een trailer online gezet van de film Ferry, waar ook Huub Stapel een prominente rol in speelt.

Dries Saddiki
'Zeer gewaardeerde' Saddiki ook komend seizoen bij Willem II

Willem II heeft de optie in het contract van Driess Saddiki gelicht.

ben_verbong
Hoofdrolspelers nieuwe film Ben Verbong bekend

Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber spelen de hoofdrollen in boekverfilming 'Toen ik je zag'. De bioscoopfilm wordt geregisseerd door Ben Verbong (1949) uit Tegelen, die daarmee zijn eerste Nederlandse productie in 25 jaar maakt.

Lynn Wilms
Lynn Wilms over transfer: 'Wolfsburg past bij mij'

Lynn Wilms is blij met haar transfer naar de Duitse topclub VfL Wolfsburg. Volgens de voetbalster uit Tegelen past de Duitse club bij haar speelstijl.

Lynn Wilms
Lynn Wilms naar topclub VfL Wolfsburg

Voetbalster Lynn Wilms uit Tegelen verruilt FC Twente na dit seizoen voor de Duitse topclub VfL Wolfsburg. De 20-jarige verdediger is tienvoudig international.

overval, overvaller, hoodie, mes, steekwapen, geweld, misdaad, criminaliteit (stock)
Alsnog tbs voor fatale roofoverval verzorgingshuis Tegelen

De 53-jarige Boy T. is maandag in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van een gehandicapte man in een verzorgingshuis in Tegelen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie