Overslaan en naar de inhoud gaan

TEFAF zoekt diepere verankering in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 28 oktober 2017 - 19:35

Kunstbeurs TEFAF hoopt op betere bereikbaarheid en meer voorzieningen in Maastricht.

Zo bleek tijdens de opening van TEFAF Fall in New York.

Nieuwe faciliteiten
De nieuwe leiding van TEFAF spreekt met de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht over nieuwe faciliteiten. De aangekondigde investeringen in het vliegveld en de 27 miljoen voor het MECC werden met instemming begroet in New York.

Veranderen
"Stilstaan is altijd verkeerd, wij moeten veranderen", aldus Patrick van Maris van Dijk, de CEO van TEFAF. "Een aantal zaken is belangrijk voor Maastricht, een aantal dingen is belangrijk voor TEFAF. Wij zijn in goed overleg met provincie en gemeente over hoe zij ons kunnen helpen om onze ambities waar te maken. Als wij daar uit komen, en de intentie is er absoluut, dan kunnen we op de lange termijn samen dingen plannen".

Video: L1

Sterk merk
Limburg zou de kunstbeurs graag voor langere tijd aan Maastricht binden. TEFAF is sinds 1988 uitgegroeid tot een sterk merk, waardoor de band met Maastricht niet vanzelfsprekend is. Sinds 2016 verzorgt TEFAF ook een Fine Art Fair in New York.

Toch zetten ook de nieuwe bestuurders hun troeven nog op Maastricht. "Limburg, Nederland en de Euregio begrijpen dat er een belangrijke groep mensen uit de wereld naar dit stukje Europa komt met TEFAF", zo zegt Nanne Dekking, bestuursvoorzitter van TEFAF. "Daar moet je iets aan doen. En daar moet je samen iets aan doen".

Lees ook: TEFAF geeft geen zekerheid voor toekomst in Maastricht

Geruchten
In de wandelgangen in New York blijkt dat TEFAF zoekt naar een diepere verankering in de stad Maastricht. Zo zou de kunstbeurs ook graag aanwezig zijn in Maastricht als er geen beurs gehouden wordt. Daarnaast zet TEFAF de hotelfaciliteiten op de agenda. De organisatie kreeg in voorgaande jaren klachten over het feit dat veel Maastrichtse hotels een minimaal aantal van 4 overnachtingen eisen bij boeking in de TEFAF-week. Dat soort constructies speelt niet bij TEFAF New York. De partijen overleggen nu over een constructieve oplossing.

Een lange reportage over de TEFAF New York is zondagavond te zien in het programma Limbourgeois op L1.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen