Overslaan en naar de inhoud gaan

TEFAF voorlopig nog niet in gevaar door coronavirus

Geplaatst opzaterdag 29 februari 2020 - 18:06

De uitbraak van het coronavirus in de grensregio brengt kunstbeurs TEFAF in Maastricht voorlopig nog niet in gevaar.

Volgens de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn, ook voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, is er vooralsnog geen reden om de beurs af te gelasten.

Verantwoordelijkheid
"Dat is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de minister van volksgezondheid", legt Penn uit. "Maar zo snel worden evenementen in Nederland niet afgelast", vult ze aan.

Anders
"In Maastricht is er nog geen besmetting gemeld en als er een enkele besmetting zou zijn, dan heeft dat niet meteen tot gevolg dat een evenement als TEFAF moet worden afgelast." Het wordt volgens Penn anders, als het qua besmettingen echt uit de hand zou gaan lopen. "Wij zijn in permanent contact met het ministerie, met het RIVM en ook met de TEFAF-organisatie zelf."

Gearriveerd
De ruim 280 deelnemers aan de kunstbeurs in het MECC komen uit meer dan 20 landen en zijn zaterdag gearriveerd. Ze zijn begonnen hun kunst te plaatsen in de stands.

Gasten
Door het coronavirus gelden reisbeperkingen en daarom verwacht de organisatie voor deze editie van de kunstbeurs minder gasten.

Lees ook: Reisbeperking coronavirus: TEFAF verwacht minder gasten

Maatregelen
In het MECC zijn extra maatregelen op het gebied van hygiëne genomen om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken. De handelaren hebben goede hoop dat de beurs gewoon doorgaat. Ook zij verwachten minder bezoekers dan normaal. "Ik heb nog nauwelijks afmeldingen van mijn gasten gekregen, maar de opening is pas aanstaande donderdag, dus we moeten afwachten", vertelt Floris van der Ven, die in Chinese objecten doet.

Minder
"Je kunt er wel van uitgaan dat de beurs dit jaar minder bezoekers zal trekken, omdat vooral oudere mensen misschien minder risico willen nemen, ook al denk ik zelf dat het wel meevalt", meent Van der Ven. "Het belangrijkste is voor ons of de echte kopers wel gaan komen. Dat zal moeten blijken."

De beurs opent op 5 en 6 maart voor genodigden. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart is de TEFAF open voor publiek.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen