Overslaan en naar de inhoud gaan

TEFAF voorlopig nog niet in gevaar door coronavirus

Geplaatst opzaterdag 29 februari 2020 - 18:06

De uitbraak van het coronavirus in de grensregio brengt kunstbeurs TEFAF in Maastricht voorlopig nog niet in gevaar.

Volgens de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn, ook voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, is er vooralsnog geen reden om de beurs af te gelasten.

Verantwoordelijkheid
"Dat is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de minister van volksgezondheid", legt Penn uit. "Maar zo snel worden evenementen in Nederland niet afgelast", vult ze aan.

Anders
"In Maastricht is er nog geen besmetting gemeld en als er een enkele besmetting zou zijn, dan heeft dat niet meteen tot gevolg dat een evenement als TEFAF moet worden afgelast." Het wordt volgens Penn anders, als het qua besmettingen echt uit de hand zou gaan lopen. "Wij zijn in permanent contact met het ministerie, met het RIVM en ook met de TEFAF-organisatie zelf."

Gearriveerd
De ruim 280 deelnemers aan de kunstbeurs in het MECC komen uit meer dan 20 landen en zijn zaterdag gearriveerd. Ze zijn begonnen hun kunst te plaatsen in de stands.

Gasten
Door het coronavirus gelden reisbeperkingen en daarom verwacht de organisatie voor deze editie van de kunstbeurs minder gasten.

Lees ook: Reisbeperking coronavirus: TEFAF verwacht minder gasten

Maatregelen
In het MECC zijn extra maatregelen op het gebied van hygiëne genomen om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken. De handelaren hebben goede hoop dat de beurs gewoon doorgaat. Ook zij verwachten minder bezoekers dan normaal. "Ik heb nog nauwelijks afmeldingen van mijn gasten gekregen, maar de opening is pas aanstaande donderdag, dus we moeten afwachten", vertelt Floris van der Ven, die in Chinese objecten doet.

Minder
"Je kunt er wel van uitgaan dat de beurs dit jaar minder bezoekers zal trekken, omdat vooral oudere mensen misschien minder risico willen nemen, ook al denk ik zelf dat het wel meevalt", meent Van der Ven. "Het belangrijkste is voor ons of de echte kopers wel gaan komen. Dat zal moeten blijken."

De beurs opent op 5 en 6 maart voor genodigden. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart is de TEFAF open voor publiek.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen