Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

TEFAF trekt Wim Pijbes aan als 'opperkeurmeester'

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 11:54

Voormalig Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes wordt verantwoordelijk voor alle keuringen van The European Fine Art Fair (TEFAF).

Pijbes volgt Henk van Os op, die eerder eveneens de scepter zwaaide over het Rijksmuseum.

Keuringscommissies
Hij gaat ook over de commissies die deelnemende kunstvoorwerpen keuren voor de drie beurzen van TEFAF, die in Maastricht in maart, en twee beurzen in New York. Er zijn keuringscommissies in 28 categorieën, met in totaal 180 deskundigen die verbonden zijn aan 114 verschillende internationale instellingen. Verder is er ook nog een onderzoeksteam verbonden aan TEFAF.

Niet-commercieel
Alle stukken die op de beurzen te koop worden aangeboden, worden vooraf door de commissies gekeurd op echtheid, kwaliteit en conditie. Vorig jaar paste TEFAF zijn keuringsbeleid aan. Kunsthandelaren en specialisten van veilinghuizen mogen niet meer meestemmen over stukken die te koop worden aangeboden. Alleen wetenschappers, museummedewerkers en onafhankelijke deskundigen beslissen of bepaalde voorwerpen tot de beurzen van TEFAF worden toegelaten. Daarmee moeten de commerciële belangen beperkt worden.

TEFAF in Maastricht begint dit jaar op 16 maart en duurt tot en met 24 maart.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen