Overslaan en naar de inhoud gaan

TEFAF trekt Wim Pijbes aan als 'opperkeurmeester'

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 11:54

Voormalig Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes wordt verantwoordelijk voor alle keuringen van The European Fine Art Fair (TEFAF).

Pijbes volgt Henk van Os op, die eerder eveneens de scepter zwaaide over het Rijksmuseum.

Keuringscommissies
Hij gaat ook over de commissies die deelnemende kunstvoorwerpen keuren voor de drie beurzen van TEFAF, die in Maastricht in maart, en twee beurzen in New York. Er zijn keuringscommissies in 28 categorieën, met in totaal 180 deskundigen die verbonden zijn aan 114 verschillende internationale instellingen. Verder is er ook nog een onderzoeksteam verbonden aan TEFAF.

Niet-commercieel
Alle stukken die op de beurzen te koop worden aangeboden, worden vooraf door de commissies gekeurd op echtheid, kwaliteit en conditie. Vorig jaar paste TEFAF zijn keuringsbeleid aan. Kunsthandelaren en specialisten van veilinghuizen mogen niet meer meestemmen over stukken die te koop worden aangeboden. Alleen wetenschappers, museummedewerkers en onafhankelijke deskundigen beslissen of bepaalde voorwerpen tot de beurzen van TEFAF worden toegelaten. Daarmee moeten de commerciële belangen beperkt worden.

TEFAF in Maastricht begint dit jaar op 16 maart en duurt tot en met 24 maart.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen