Overslaan en naar de inhoud gaan

TEFAF opent de deuren voor de 32ste keer

Geplaatst opzaterdag 16 maart 2019 - 8:30

In Maastricht opent zaterdag de 32e internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF voor publiek. De beurs telt 279 deelnemers, onder wie veertig nieuwkomers.

Het aanbod is als altijd groot en divers: van werk van Piet Mondriaan, Ernst Ludwig Kirchner en Charley Toorop tot een complete Griekse bronzen wapenuitrusting van een krijger uit circa de vierde eeuw voor Christus.

Strenge keuring
Alles wordt eerst streng gekeurd. De keuringscommissies zijn verdeeld in 28 categorieën met in totaal 180 deskundigen, nog afgezien van een onderzoeksteam. De leden van de keuringscommissies zijn verbonden aan 114 verschillende instellingen uit veertien landen over de hele wereld. De beroemde beurs, die een week duurt, trok vorig jaar 68.000 bezoekers.

Topstuk
Afgelopen week werd al een topstuk verkocht, het schilderij 'Femme Nue Couchée (Gabrielle) van Pierre-Auguste Renoir uit 1903. Het doek werd gekocht door een particuliere verzamelaar.

Op 6 maart overleed kunsthandelaar Evert Douwes, een van de oprichters van TEFAF. Hij was 90 jaar. Douwes was ook medeoprichter van kunstbeurs PAN Amsterdam.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen