Dronelessen

Droneles voor leerlingen ROER College Schöndeln

Derdeklassers van havo en vwo van het ROER College Schöndeln in Roermond kunnen sinds dit schooljaar dronelessen volgen.

chatbox
Maastrichtse chatbot-bouwer voor miljoenen overgenomen

Het Maastrichtse techbedrijf CX Company komt in handen van het Bredase CM.com. Met de overname is een bedrag van 15,5 miljoen euro gemoeid.

Microscoop Onderzoek
Verkoop Venlose biotechnologiegigant kan 7 miljard opleveren

De mogelijke verkoop van het Venlose biotechnologiebedrijf Qiagen kan ruim zeven miljard euro opleveren.

Presentatie nieuwe iPhone (9 sep 2019)
Lancering nieuwe iPhone toch niet live in de bioscoop

De lancering van de iPhone is toch niet live te volgen in de Sittardse bioscoop Foroxity. Apple wil niet dat het event live wordt uitgezonden in de filmzaal.

Carrièreswitch: staatssecretaris is even technologieleraar

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was woensdag op basisschool Harlekijn in Blerick. Hier gaf hij de leerlingen van groep 7 en 8 les over nieuwe technologie en privacy.

Chinese technologiegigant naar Campus Heerlen

Het Chinese bedrijf WeCash opent een vestiging op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

DSM tevreden met 'erg goede' halfjaarcijfers

Chemie- en technologieconcern DSM heeft de nettowinst in het eerste halfjaar meer dan verdubbeld.

Politie schakelt hulp Brightlands in voor boevenjacht

De politie in Limburg gaat samen met Brightlands Smart Services Campus in Heerlen kijken naar innovatieve manieren om politiewerk te doen.

Sint Ursula krijgt unieke plaquette van Apple

Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn is, als enige Limburgse school, erkend als een Apple Distinguished School.

Virtuele verpleegster moet mensen uit ziekenhuis houden

Het ziekenhuis in Maastricht heeft een app ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat mensen minder snel in het ziekenhuis terechtkomen door begeleiding op afstand.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten