Eindhovense zonnewagen kan zege niet meer ontgaan

De gezinsauto op zonne-energie van de Technische Universiteit Eindhoven, met in het team Kyron Pijpers uit Gronsveld en Jim van Dam uit Helden, is nu onverslaanbaar in de World Solar Challenge in Australië.

Gronsveldse student op weg naar winst Solar Challenge

Kyron Pijpers uit Gronsveld is één van de studenten die in Australië deelneemt aan de Solar Challenge, een racewedstrijd met auto zonne-energie.

Onderzoek naar duurzame scheepsolie op Chemelot

Samenwerkingsverband InSciTe op Chemelot is bezig met de ontwikkeling van duurzame olie voor de scheepvaart.

Xavier Maassen verpulvert ronderecord met studentenbolide

Xavier Maassen heeft het ronderecord op het circuit van Zolder verbroken. De coureur deed dit in een elektrische bolide die studenten hebben gemaakt.

Technische Universiteit Eindhoven overweegt studentenstop

De Technische Universiteit Eindhoven luidt de noodklok.

Limburgse student werkt mee aan biologische ‘vlasbak’

In Eindhoven is een auto van vlas gemaakt.

Wereldreis elektrische motor strandt op dag twee

De elektrische motor van de Technische Universiteit Eindhoven die in 80 dagen de wereld rond zou rijden, is op dag twee van de trip al gestrand.

Studenten in 80 dagen wereld rond met elektrische motor

Vijf Limburgse studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven (TUe) maken deel uit van een team van in totaal 23 dat zondag vertrekt voor een reis rond de wereld in tachtig dagen.

Asfalteren van de Maaslijn is stukken goedkoper

Het is veel goedkoper om de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen te asfalteren en er bussen te laten rijden, dan de lijn te voorzien van elektrische bovenleidingen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten