Overslaan en naar de inhoud gaan

Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 17:51

Het ongeluk met een Nederlandse Apache-helikopter in maart 2015 in Mali, waarbij René Zeetsen uit Hout-Blerick overleed, kwam door een technisch defect.

Een onderdeel in het besturingssysteem van de helikopter faalde. De oorzaak van het falen lag in het ontwerp van het component, aldus de onderzoekscommissie die werd ingesteld door de Koninklijke Luchtmacht.

Tweede Kamer
Dat meldt minister Jeanine Hennis van Defensie maandag aan de Tweede Kamer. Bij het ongeluk tijdens een schietoefening in het noordoosten van het Afrikaanse land kwamen de 30-jarige kapitein Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger om het leven.

Verenigde Naties
Zij maakten deel uit van het Nederlandse contingent van de missie van de Verenigde Naties in Mali (MINUSMA). De vliegers hadden het ongeval op geen enkele wijze kunnen voorkomen, aldus de onderzoekers. Het betreffende onderdeel in het besturingssysteem is in alle Nederlandse toestellen vervangen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dodelijke helikoptercrash Mali door technisch probleem
Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'
Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland
Defensie Mali René Zeetsen
Lichaam van omgekomen René Zeetsen vertrokken uit Mali
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen