Overslaan en naar de inhoud gaan

Technisch directeur Roda: 'Seizoen afmaken met Verberne'

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 19:51

Roda JC gaat bekijken of de huidige interim-trainer Maurice Verberne het seizoen in Kerkrade kan afmaken.

Verberne die de taken overnam van de begin deze maand ontslagen Jean-Paul de Jong beschikt niet over het diploma van hoofdcoach, maar begint wel in het voorjaar met de cursus Coach betaald Voetbal. Technisch directeur Jeffrey van As laat weten samen met de KNVB te kijken wat mogelijk is voor de Kerkraadse club.

Dispensatie
Verberne heeft nu dispensatie gekregen tot en met de wedstrijd tegen NAC op 8 maart. Maar als het aan van As ligt, maakt de Brabander het seizoen in Kerkrade gewoon af. "Iedereen is hier zeer tevreden over hoe de huidige staf met de spelersgroep omgaat. Als ze langer zouden kunnen blijven, dan zullen we dat niet nalaten. Voor een nieuwe trainer is het ook lastig om midden in het seizoen in te stappen. Uiteraard moeten we rekening houden met de regels maar wellicht geeft de KNVB ons langer dispensatie. Dat zijn we aan het uitzoeken. En het is zaak dat we de juiste beslissing nemen."

Nieuwe selectie
Van As begint officieel pas 1 maar, maar is sinds zijn presentatie vorige week volop aan het werk. Hij heeft een behoorlijke kluif aan het samenstellen van een nieuwe selectie voor volgend seizoen. Twintig contracten van de huidige spelers lopen af. "Dat is een behoorlijke uitdaging, maar het is ook aan de spelers met een aflopend contract om te laten zien of ze bij Roda willen blijven. Roda staat nu achttiende en dan zou je zeggen ruim al die spelers op, maar dat vind ik niet fair. Ook dit seizoen zijn er periodes geweest dat de club wel degelijk resultaat heeft behaald. Ik heb hier de wedstrijd tegen NAC (4-2) gezien en toen dacht ik wel dat Roda mee zou doen om de prijzen. Ik wil een eerlijk beeld krijgen van de spelers en ze dan ook eerlijk vertellen of we met ze doorgaan of niet."

Niet lamgeslagen
In de korte periode dat Van As bij Roda is, heeft hij volgens eigen zeggen wel al een redelijk beeld gekregen van de club. "Ik heb kennis gemaakt met het personeel en ben positief verrast over de stemming binnen de club. Het is niet zo dat mensen hier zielig in een hoekje zitten te huilen. We staan achttiende, maar de mensen willen er iets van maken. Dit is zeker geen lamgeslagen organisatie."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen