Overslaan en naar de inhoud gaan

Technisch directeur Roda: 'Seizoen afmaken met Verberne'

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 19:51

Roda JC gaat bekijken of de huidige interim-trainer Maurice Verberne het seizoen in Kerkrade kan afmaken.

Verberne die de taken overnam van de begin deze maand ontslagen Jean-Paul de Jong beschikt niet over het diploma van hoofdcoach, maar begint wel in het voorjaar met de cursus Coach betaald Voetbal. Technisch directeur Jeffrey van As laat weten samen met de KNVB te kijken wat mogelijk is voor de Kerkraadse club.

Dispensatie
Verberne heeft nu dispensatie gekregen tot en met de wedstrijd tegen NAC op 8 maart. Maar als het aan van As ligt, maakt de Brabander het seizoen in Kerkrade gewoon af. "Iedereen is hier zeer tevreden over hoe de huidige staf met de spelersgroep omgaat. Als ze langer zouden kunnen blijven, dan zullen we dat niet nalaten. Voor een nieuwe trainer is het ook lastig om midden in het seizoen in te stappen. Uiteraard moeten we rekening houden met de regels maar wellicht geeft de KNVB ons langer dispensatie. Dat zijn we aan het uitzoeken. En het is zaak dat we de juiste beslissing nemen."

Nieuwe selectie
Van As begint officieel pas 1 maar, maar is sinds zijn presentatie vorige week volop aan het werk. Hij heeft een behoorlijke kluif aan het samenstellen van een nieuwe selectie voor volgend seizoen. Twintig contracten van de huidige spelers lopen af. "Dat is een behoorlijke uitdaging, maar het is ook aan de spelers met een aflopend contract om te laten zien of ze bij Roda willen blijven. Roda staat nu achttiende en dan zou je zeggen ruim al die spelers op, maar dat vind ik niet fair. Ook dit seizoen zijn er periodes geweest dat de club wel degelijk resultaat heeft behaald. Ik heb hier de wedstrijd tegen NAC (4-2) gezien en toen dacht ik wel dat Roda mee zou doen om de prijzen. Ik wil een eerlijk beeld krijgen van de spelers en ze dan ook eerlijk vertellen of we met ze doorgaan of niet."

Niet lamgeslagen
In de korte periode dat Van As bij Roda is, heeft hij volgens eigen zeggen wel al een redelijk beeld gekregen van de club. "Ik heb kennis gemaakt met het personeel en ben positief verrast over de stemming binnen de club. Het is niet zo dat mensen hier zielig in een hoekje zitten te huilen. We staan achttiende, maar de mensen willen er iets van maken. Dit is zeker geen lamgeslagen organisatie."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen