Overslaan en naar de inhoud gaan

Technisch directeur: 'Begroting Roda blijft uitdaging'

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 22:00

De begroting van Roda JC Kerkrade voor komend seizoen is volgens technisch directeur Jeffrey van As een uitdaging. "De inkomsten zijn anders dan andere jaren."

Van As, die bekendmaakte sowieso als technisch directeur te blijven bij Roda, deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Video: L1

Top vijf
Roda worstelt, net als veel andere clubs, met het rondkrijgen van de begroting voor komend seizoen. De ploeg uit Kerkrade heeft als uitdaging gesteld om binnen drie jaar terug te keren in de Eredivisie. Dat zou komende zondag al kunnen lukken als Roda nog twee keer wint in de play-offs. Mocht het niet lukken, wordt het puzzelen voor Van As. "We zullen creatief moeten zijn in het versterken van de ploeg. Ik wil liever niet spelers verkopen die nog beter kunnen worden, maar afgelopen winter is de verkoop van Jordy Croux vooral gebaseerd op het feit dat er wat aan de hand is aan de inkomstenkant van de club."

Daarnaast denkt Van As dat ook sponsoren niet alleen maar aan Roda denken. "Ik kan me ook voorstellen dat onze partners niet als eerste denken aan het verlengen van de businessstoel bij Roda."

Begroting
Van As zegt samen met algemeen directeur Martijn Wismans al weken bezig te zijn met het samenstellen van een begroting voor komend jaar. "Het is een uitdaging omdat je met corona te maken hebt gehad. De inkomsten zijn anders dan andere jaren. Dus moe het op een creatieve manier. Of we het plan dat we hebben kunnen doorzetten, zal de komende weken duidelijk worden. Maar het wordt een uitdaging." Het wel- of niet promoveren naar de Eredivisie speelt hier een rol in.

Spelers
Omdat de begroting nog niet zeker is, heeft Van As nog geen gesprekken gevoerd met de spelers over het komende seizoen. "We hebben bij spelers aangegeven wat we van ze vinden en waar we naar toe willen als club. En dat we als club kijken hoe de begroting eruitziet. Het gaat om het totaalpakket en je kan spelers pas wat voorschotelen als je weet wat je kan. Tot die tijd moeten we geduldig zijn."

Mexicanen
Van As zelf blijft in ieder geval in Kerkrade. Zijn beslissing wordt niet beïnvloed door de uitkomst van de play-offs. "Ik heb het goed naar mijn zin. Ik heb in het begin moeten wennen aan de club, zeker met de onzekerheid die er was. Het terugkijken naar het verleden was een beetje zuur. Er zijn een hoop gekke dingen gebeurd. Met name de heer Schrouff is in de maling genomen, vind ik. Het gaat weer over voetbal, het gaat niet meer over Mexicanen of andere mensen", zegt Van As tevreden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen