Overslaan en naar de inhoud gaan

Technisch directeur: 'Begroting Roda blijft uitdaging'

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 22:00

De begroting van Roda JC Kerkrade voor komend seizoen is volgens technisch directeur Jeffrey van As een uitdaging. "De inkomsten zijn anders dan andere jaren."

Van As, die bekendmaakte sowieso als technisch directeur te blijven bij Roda, deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Video: L1

Top vijf
Roda worstelt, net als veel andere clubs, met het rondkrijgen van de begroting voor komend seizoen. De ploeg uit Kerkrade heeft als uitdaging gesteld om binnen drie jaar terug te keren in de Eredivisie. Dat zou komende zondag al kunnen lukken als Roda nog twee keer wint in de play-offs. Mocht het niet lukken, wordt het puzzelen voor Van As. "We zullen creatief moeten zijn in het versterken van de ploeg. Ik wil liever niet spelers verkopen die nog beter kunnen worden, maar afgelopen winter is de verkoop van Jordy Croux vooral gebaseerd op het feit dat er wat aan de hand is aan de inkomstenkant van de club."

Daarnaast denkt Van As dat ook sponsoren niet alleen maar aan Roda denken. "Ik kan me ook voorstellen dat onze partners niet als eerste denken aan het verlengen van de businessstoel bij Roda."

Begroting
Van As zegt samen met algemeen directeur Martijn Wismans al weken bezig te zijn met het samenstellen van een begroting voor komend jaar. "Het is een uitdaging omdat je met corona te maken hebt gehad. De inkomsten zijn anders dan andere jaren. Dus moe het op een creatieve manier. Of we het plan dat we hebben kunnen doorzetten, zal de komende weken duidelijk worden. Maar het wordt een uitdaging." Het wel- of niet promoveren naar de Eredivisie speelt hier een rol in.

Spelers
Omdat de begroting nog niet zeker is, heeft Van As nog geen gesprekken gevoerd met de spelers over het komende seizoen. "We hebben bij spelers aangegeven wat we van ze vinden en waar we naar toe willen als club. En dat we als club kijken hoe de begroting eruitziet. Het gaat om het totaalpakket en je kan spelers pas wat voorschotelen als je weet wat je kan. Tot die tijd moeten we geduldig zijn."

Mexicanen
Van As zelf blijft in ieder geval in Kerkrade. Zijn beslissing wordt niet beïnvloed door de uitkomst van de play-offs. "Ik heb het goed naar mijn zin. Ik heb in het begin moeten wennen aan de club, zeker met de onzekerheid die er was. Het terugkijken naar het verleden was een beetje zuur. Er zijn een hoop gekke dingen gebeurd. Met name de heer Schrouff is in de maling genomen, vind ik. Het gaat weer over voetbal, het gaat niet meer over Mexicanen of andere mensen", zegt Van As tevreden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen