ANP-431596204

McLaren wil snelle aanpak buigbare achtervleugel Red Bull

De Formule 1-renstallen van Mercedes en McLaren willen dat de nieuwe regels voor de buigzaamheid van de achtervleugels op de bolides zo snel mogelijk worden ingevoerd. De raceteams hebben nieuwe richtlijnen gekregen, maar die gaan pas in op 15 juni.

spark tech lab weert (1 dec 2020)
Sluiting Weerter techniekatelier van de baan

Het Spark Tech Lab in Weert maakt een doorstart.

Sciencebox voor kinderen succes (16-04-2020)
Sciencebox maakt kinderen slimmer: 'Geen knutselen!'

Het Spark Tech Lab in Weert heeft bouwpakketjes ontwikkeld om kinderen in coronatijd thuis met techniek in aanraking te laten komen.

serious-1024x427
Limburgse afvaardiging doet mee aan eerste AI-songfestival

Studenten van de Universiteit Maastricht doen samen met René Shuman en Angel-Eye mee aan de eerste editie van het AI Song Contest, waarbij de invloed van kunstmatige intelligentie op de muziek centraal staat.

Storing 1Limburg
Technische problemen bij redactie 1Limburg

De redactie van 1Limburg kampte woensdagochtend met technische problemen. Daardoor werden per ongeluk pushberichten verstuurd.

techniek
Escaperoom moet jongeren enthousiast maken voor techniek

Een escaperoom, virtual reality-bril en een mini laboratorium. Alles wordt uit de kast getrokken om jongeren te verleiden voor een baan in de techniek.

Nieuwe opleiding Digital Society barst uit haar voegen

De nieuwe opleiding Digital Society aan de Universiteit Maastricht is populair.

Heerlenaar test zelfgebouwde raceauto op Circuit Zandvoort

Wouter Kleynen uit Heerlen gaat binnenkort op het toekomstige Formule 1-circuit Zandvoort de zelfgebouwde waterstofraceauto testen. Dat doet hij samen met zijn studiegenoten van de Technische Universiteit Delft.

Miljoenenbijdrage voor techniekonderwijs in Zuid-Limburg

Het Porta Mosana College in Maastricht krijgt 8,4 miljoen euro van het Ministerie van Onderwijs. Zij moet dat bedrag als penvoerder verdelen over andere techniekinstellingen in de regio Zuid-Limburg.

Vier miljoen voor mbo Noord- en Midden-Limburg

Om de baankansen van mbo-studenten in Noord- en Midden-Limburg te vergroten, is vier miljoen euro uitgetrokken. Het geld gaat naar technische opleidingen in de maakindustrie van Gilde Opleidingen in Venray, Venlo, Roermond en Weert.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten