Overslaan en naar de inhoud gaan

Teambaas Verstappen maakt excuses voor beledigen marshal

Geplaatst opzondag 21 november 2021 - 20:13

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft een officiële waarschuwing gekregen van autosportfederatie FIA voor het beledigen van een marshal.

De Engelsman heeft ook publiekelijk zijn excuses gemaakt voor zijn verkeerd gevallen opmerkingen. "Ik reageerde uit frustratie en maakte de opmerking onder de druk van de situatie", zei Horner.

Ploert
Zijn ergernis kwam naar boven toen Max Verstappen anderhalf uur voor de Grote Prijs van Qatar nog een gridstraf van vijf startplaatsen kreeg. De leider in het kampioenschap van de Formule 1 kreeg de straf voor het negeren van gele waarschuwingsvlaggen tijdens de kwalificatierace op zaterdag. Toen hij het oordeel van de stewards hoorde, liet Horner zich gaan en noemde de bewuste official die met twee gele vlaggen had gezwaaid vrij vertaald een 'ploert'.

Frustratie
"Ik had dat niet moeten zeggen. Het zijn vrijwilligers en ze doen geweldig werk. Zonder hen zou onze sport niet kunnen functioneren. Mijn frustratie betrof niet zozeer de marshal, maar meer de beslissing", lichtte Horner toe.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen