Overslaan en naar de inhoud gaan

Teambaas Red Bull: 'Max benadeeld door de track limits'

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 15:59

Zou Max Verstappen niet zo hard zijn aangepakt voor het overschrijden van de zogeheten track limits, dan zou hij er nog beter voorstaan in het kampioenschap van de Formule 1. Dat is de stellige overtuiging van zijn teambaas bij Red Bull, Christian Horner.

"Die overtredingen hebben ons meer pijn gedaan dan de mensen zich misschien realiseren", aldus Horner.

Niet één, maar drie keer
Drie keer is Verstappen al benadeeld dit seizoen, meent Horner. In de openingsrace in Bahrein haalde hij Lewis Hamilton (Mercedes) in en nam hij de leiding, maar moest direct de koppositie teruggeven omdat de Nederlander bij zijn actie met de vier wielen van zijn bolide buiten de baan was gekomen.

'Frustrerend en duur'
In de afgelopen grand prix op het circuit van Portimão in Portugal raakte hij een zekere poleposition kwijt omdat hij in bocht 4 buiten de baan raakte, waarna de wedstrijdjury de tijd in zijn snelste ronde ongeldig verklaarde. In de race overkwam hem dat nogmaals. De Limburger deed in de laatste ronde een ultieme poging de snelste raceronde te rijden om het extra WK-punt te verdienen. Dat lukte, maar ook nu werd zijn tijd geschrapt omdat hij iets te wijd een bocht had genomen.

"Het is onvermijdelijk dat als je tot het uiterste gaat, het allemaal om hele kleine marges gaat. Het hele debat over die baanlimieten is gewoon frustrerend en voor ons behoorlijk duur geweest", aldus Horner.

Tweede op WK
Verstappen staat na zijn overwinning in Emilia Romagna en tweede plaatsen in Bahrein en Portugal tweede in het WK op acht punten van leider Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen van Mercedes.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen