Overslaan en naar de inhoud gaan

Teambaas Horner tegen Verstappen: stop met zulke fouten

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 18:06

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft Max Verstappen gewaarschuwd.

"Hij moet hiervan leren en stoppen met het maken van zulke fouten", zei Horner na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco. Verstappen kon daarin niet meedoen, als gevolg van zijn crash in de laatste vrije training.

Vangrail
Verstappen stuurde een bocht te scherp in en raakte de vangrail, waardoor zijn rechtervoorwiel afbrak. Hij vloog met zijn onbestuurbare Red Bull over de curbstones de vangrail in. De auto was dermate beschadigd dat hij niet mee kon doen aan de kwalificatie.

Lees ook: Max Verstappen start achteraan in Monaco na crash

Foutjes doen pijn
"Op dit circuit doen foutjes pijn. En Max heeft veel pijn geleden in een sessie die eigenlijk nergens om gaat, alleen om het goed afstellen van de auto", zei Horner. "Hij zit in een bolide die deze Grand Prix kan winnen en daarom zal dit extra pijn doen, want zoveel kansen krijg je niet om te winnen in Monaco. Hopelijk is hij er nu van doordrongen dat hij zulke fouten niet mag maken. Ik zou niet weten wat daar anders nog voor moet gebeuren."

Dominant
De Red Bulls domineerden alle trainingen op het smalle stratencircuit. "We hebben een geweldige auto, Max is een fenomenaal snelle coureur en hij had vandaag voor poleposition kunnen strijden", zei Horner. "Voor het team is het heel frustrerend dat we slechts met één coureur konden rijden terwijl we over zo'n snelle auto beschikken."

Hulp
De monteurs van Ricciardo kwamen die van Verstappen zelfs helpen om te proberen de auto nog op tijd te repareren voor de kwalificatie. "Toen we de bolide van Max weer startten, zagen we dat er een olielek in de versnellingsbak zat. Toen was het wel voorbij", verzucht de teambaas.

Pole
Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo heeft poleposition veroverd. De Australische coureur verbeterde in zijn Red Bull tijdens de kwalificaties tot drie keer toe het baanrecord. Met 1.10,810 verzekerde Ricciardo zich van de eerste startplaats voor de race over het smalle en bochtige stratencircuit. Sebastian Vettel zette in zijn Ferrari de tweede tijd neer, WK-leider Lewis Hamilton kwalificeerde zich als derde. De Britse coureur van Mercedes gaf ruim vier tienden toe op Ricciardo.

Monte Carlo
De race op het stratencircuit in Monte Carlo is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen bij 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen