Overslaan en naar de inhoud gaan

Teambaas Horner: 'Max Verstappen heeft er alles uitgehaald'

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 6:42

Red Bull-teambaas Christan Horner is zeer te spreken over de verrichtingen van Max Verstappen. Ondanks dat de Limburger zondag vlak voor het einde zijn leiderspositie kwijtraakte aan Lewis Hamilton, spreekt Horner nog steeds van een 'mooi weekend'.

"Max heeft er alles uitgehaald wat erin zat, meer kunnen we niet doen", zegt de teambaas tegen F1 Sky Sports.

Pole position
De 21-jarige snelheidsduivel mocht op de Hungaroring vanaf pole position starten met zijn Red Bull-bolide. Tot drie rondjes voor de finish was hij wedstrijdleider. Daarna werd hij na een spannend gevecht ingehaald door Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Pitstop
Red Bull waagde een gok door Verstappen slechts één pitstop te laten maken. De Britse wereldkampioen maakte er twee en met verse banden was de Brit niet te houden voor Verstappen. Toch heeft Horner niet aan een tweede stop voor zijn pupil gedacht. "Het was nooit een optie om een tweede stop te maken. We hadden de positie op de baan en ik denk dat Mercedes gewoon de snellere auto had in de race."

Lees ook: Verstappen tweede in GP Hongarije na spannend gevecht

Sneller
Ondanks het mislopen van de zege blikt Horner terug op een geslaagd raceweekend. "Die snelste ronde was een ronde met alles op vol vermogen. Ik denk dat stoppen vanuit leidende positie op dat punt in de race een onmogelijke call is voor de leider", zegt hij. "Als je de snellere auto hebt en je hebt een vrije stop die je kan maken, dan heb je niets te verliezen. Dat pakte goed uit voor Mercedes. Desalniettemin was het een geweldig weekend voor Max."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts