Overslaan en naar de inhoud gaan

Teambaas Horner: 'Max Verstappen heeft er alles uitgehaald'

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 6:42

Red Bull-teambaas Christan Horner is zeer te spreken over de verrichtingen van Max Verstappen. Ondanks dat de Limburger zondag vlak voor het einde zijn leiderspositie kwijtraakte aan Lewis Hamilton, spreekt Horner nog steeds van een 'mooi weekend'.

"Max heeft er alles uitgehaald wat erin zat, meer kunnen we niet doen", zegt de teambaas tegen F1 Sky Sports.

Pole position
De 21-jarige snelheidsduivel mocht op de Hungaroring vanaf pole position starten met zijn Red Bull-bolide. Tot drie rondjes voor de finish was hij wedstrijdleider. Daarna werd hij na een spannend gevecht ingehaald door Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Pitstop
Red Bull waagde een gok door Verstappen slechts één pitstop te laten maken. De Britse wereldkampioen maakte er twee en met verse banden was de Brit niet te houden voor Verstappen. Toch heeft Horner niet aan een tweede stop voor zijn pupil gedacht. "Het was nooit een optie om een tweede stop te maken. We hadden de positie op de baan en ik denk dat Mercedes gewoon de snellere auto had in de race."

Lees ook: Verstappen tweede in GP Hongarije na spannend gevecht

Sneller
Ondanks het mislopen van de zege blikt Horner terug op een geslaagd raceweekend. "Die snelste ronde was een ronde met alles op vol vermogen. Ik denk dat stoppen vanuit leidende positie op dat punt in de race een onmogelijke call is voor de leider", zegt hij. "Als je de snellere auto hebt en je hebt een vrije stop die je kan maken, dan heb je niets te verliezen. Dat pakte goed uit voor Mercedes. Desalniettemin was het een geweldig weekend voor Max."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen