Overslaan en naar de inhoud gaan

Team Pex gaat voor nieuwe Europese titel

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2022 - 8:30

Op hun thuiscircuit in Genk wil het kartteam van Pex op jacht gaan naar een nieuwe Europese titel.

Het Limburgse kartteam, tegenwoordig opererend onder de naam SP Motorsport, is met meerdere rijders favoriet om zondag de eerste slag te slaan richting de Europese rijderstitel.

Europese en wereldtitels
Het team heeft maar liefst vier favorieten voor de overwinning. Stan en Jorrit Pex weten reeds hoe het voelt om met het team grote titels binnen te halen. Jorrit wist de Europese titel al drie keer te winnen. In 2015 kroonde hij zich tot wereldkampioen. Broer Stan was tijdens de trainingen voorafgaand aan de titelstrijd zondag al snel. Tegenwoordig is hij naast coureur ook teambaas van SP Motorsport.

Video: L1

Jong talent Haanen
Kris Haanen is één van de favorieten in de KZ-2 Klasse. De uit Meterik afkomstige coureur koos in het najaar van 2021 bewust voor het team van SP Motorsport vanwege de begeleiding die hij daar kan krijgen van Stan en Jorrit. Ook was het voor handen zijnde uitstekende materiaal van het team een reden voor toetreding.

Red Bull talent ondergebracht
Dat het team van de familie Pex hun zaakjes goed voor elkaar heeft, is ook het grote Red Bull Racing niet ontgaan. De werkgever van wereldkampioen Max Verstappen heeft hun jonge talent Arvid Lindblad bij het Limburgse team ondergebracht. "Hij is vorig jaar Europees kampioen geworden en moet nu ervaring opdoen in de schakelkarts. Daarna is het de bedoeling dat de Engelse coureur doorgaat naar de formule-auto's", geeft Richard Pex aan.

Finales
Zondag rijden de karters op het circuit in Genk de finales. De tweede ronde van het Europees kampioenschap wordt op 19 juni in het Italiaan Cremona verreden. Daar valt dan ook de beslissing wat betreft de Europese titel. In september strijden Stan en Jorrit Pex ook nog op het circuit in Le Mans voor de wereldtitel. In 2015 veroverde Jorrit Pex op dit circuit de wereldtitel in de KZ klasse.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen