Overslaan en naar de inhoud gaan

'Te weinig bewijs voor ontvoeren kofferbakmeisje'

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 14:49

De man (22) die donderdag werd aangehouden met een 17-jarig meisje in zijn kofferbak, blijft twee weken langer vastzitten. Niet vanwege het 'ontvoeren' van het meisje, maar omdat hij gezocht werd voor meerdere gevallen van bedreiging en mishandeling.

De rechter vindt dat er momenteel te weinig bewijs is om hem vast te houden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving of ontvoering. Eerder publiceerde L1 dat het meisje heeft verklaard vrijwillig in de auto te zijn gekropen.

Lees ook: 'Meisje ging vrijwillig in kofferbak van auto verdachte liggen'

Verdwenen meisje
De twintiger viel donderdagmorgen op, omdat hij in Heel rondreed met gedoofde lichten. Toen de politie hem aanhield, bleek dat hij gezocht werd voor bedreiging en mishandeling. Het meisje in de kofferbak werd pas ontdekt toen de man bleef herhalen dat hij nog 'iets' in zijn auto had liggen. Later bleek het om een meisje te gaan dat een paar dagen eerder was verdwenen uit een instelling.

Verhaal onderstreept
Het meisje zou dus hebben verklaard dat ze vrijwillig in de kofferbak ging liggen, omdat ze buiten het zicht van de politie wilde blijven. De jongen was een bekende van haar. Ze was bang dat ze terug zou worden gebracht naar de instelling, als ze werd gevonden. "Dat verhaal wordt eigenlijk onderstreept door deze beslissing van de rechter-commissaris", zegt advocaat Jules Heemskerk, die de verdachte bijstaat. "Hij vond het erg vervelend dat hij werd weggezet als iemand die meisjes in zijn kofferbak gooit, dus hij is blij met deze beslissing."

Recente zaken
De rechter besloot woensdag dat er wél gronden zijn om de verdachte vast te houden voor bedreiging en mishandeling. Het gaat om recente zaken, die gepleegd zouden zijn in het afgelopen half jaar. "Dit zijn zaken die losstaan van elkaar, maar ergens ook weer met elkaar samenhangen", is Heemskerk cryptisch. Dat doet hij bewust. "Want het gaat om een lopend onderzoek. Daar wil ik niet te veel over kwijt."

Wat justitie betreft zijn de verdenkingen rondom wederrechtelijke vrijheidsberoving en ontvoering nog niet definitief van tafel. "Er is nog geen sprake van een definitieve tenlastelegging", laat een woordvoerder weten. Volgende week donderdag wordt er opnieuw besloten over het voorarrest van de man.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen