Overslaan en naar de inhoud gaan

Te veel recreanten: Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 12:08

Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg, heeft besloten de Wilhelminaberg in Landgraaf af te sluiten voor het publiek. De reden is dat er toch nog te veel mensen bleven komen.

Vanaf zondagochtend wordt er daardoor niemand meer toegelaten. Voor zover bekend is dit het eerste buitengebied dat wordt afgesloten.

Boete van 390 euro
"Ondanks veelvuldig herhalen, bleven er te veel mensen op en rond de berg komen", legt de Veiligheidsregio uit. "Met deze aantallen kon er geen veilige afstand tot elkaar gehouden worden." Rondom de berg wordt nu streng gehandhaafd. Mensen die er niks te zoeken hebben, lopen het risico een boete van 390 euro te krijgen. Hoe lang de berg dichtgaat, is niet duidelijk.

Video: L1

Peiling
Ondanks dat het rond wandelgebieden nog steeds druk kan zijn op sommige momenten, houdt Nederland zich goed aan de maatregelen die de overheid heeft ingesteld. Dat concludeert opiniepeiler Maurice de Hond op basis van een peiling. Het gedrag dat Nederlanders vertonen, lijkt vrijwel op de situatie als er een harde lockdown geweest zou zijn. Zo blijft 93 procent van de ondervraagden zo veel mogelijk thuis, een week eerder was dit nog 85 procent. De meeste ondervraagden vinden dat de overheid geen volledige lockdown af moet kondigen, 68 procent is het eens met de huidige maatregelen. 21 procent van de ondervraagden is voorstander van een volledige lockdown.

Fataal
Ongeveer een derde van de Nederlanders is bang dat een besmetting met het longvirus fataal zal aflopen. Van de 65-plussers is dat 72 procent, blijkt volgens De Hond uit zijn peiling. Van de ouderen schat 14 procent dat ze een kans hebben om besmet te raken. Van de ondervraagden onder de 35 jaar is dat 31 procent.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen