Overslaan en naar de inhoud gaan

Te veel recreanten: Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 12:08

Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg, heeft besloten de Wilhelminaberg in Landgraaf af te sluiten voor het publiek. De reden is dat er toch nog te veel mensen bleven komen.

Vanaf zondagochtend wordt er daardoor niemand meer toegelaten. Voor zover bekend is dit het eerste buitengebied dat wordt afgesloten.

Boete van 390 euro
"Ondanks veelvuldig herhalen, bleven er te veel mensen op en rond de berg komen", legt de Veiligheidsregio uit. "Met deze aantallen kon er geen veilige afstand tot elkaar gehouden worden." Rondom de berg wordt nu streng gehandhaafd. Mensen die er niks te zoeken hebben, lopen het risico een boete van 390 euro te krijgen. Hoe lang de berg dichtgaat, is niet duidelijk.

Video: L1

Peiling
Ondanks dat het rond wandelgebieden nog steeds druk kan zijn op sommige momenten, houdt Nederland zich goed aan de maatregelen die de overheid heeft ingesteld. Dat concludeert opiniepeiler Maurice de Hond op basis van een peiling. Het gedrag dat Nederlanders vertonen, lijkt vrijwel op de situatie als er een harde lockdown geweest zou zijn. Zo blijft 93 procent van de ondervraagden zo veel mogelijk thuis, een week eerder was dit nog 85 procent. De meeste ondervraagden vinden dat de overheid geen volledige lockdown af moet kondigen, 68 procent is het eens met de huidige maatregelen. 21 procent van de ondervraagden is voorstander van een volledige lockdown.

Fataal
Ongeveer een derde van de Nederlanders is bang dat een besmetting met het longvirus fataal zal aflopen. Van de 65-plussers is dat 72 procent, blijkt volgens De Hond uit zijn peiling. Van de ouderen schat 14 procent dat ze een kans hebben om besmet te raken. Van de ondervraagden onder de 35 jaar is dat 31 procent.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen