Overslaan en naar de inhoud gaan

Te veel recreanten: Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 12:08

Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg, heeft besloten de Wilhelminaberg in Landgraaf af te sluiten voor het publiek. De reden is dat er toch nog te veel mensen bleven komen.

Vanaf zondagochtend wordt er daardoor niemand meer toegelaten. Voor zover bekend is dit het eerste buitengebied dat wordt afgesloten.

Boete van 390 euro
"Ondanks veelvuldig herhalen, bleven er te veel mensen op en rond de berg komen", legt de Veiligheidsregio uit. "Met deze aantallen kon er geen veilige afstand tot elkaar gehouden worden." Rondom de berg wordt nu streng gehandhaafd. Mensen die er niks te zoeken hebben, lopen het risico een boete van 390 euro te krijgen. Hoe lang de berg dichtgaat, is niet duidelijk.

Video: L1

Peiling
Ondanks dat het rond wandelgebieden nog steeds druk kan zijn op sommige momenten, houdt Nederland zich goed aan de maatregelen die de overheid heeft ingesteld. Dat concludeert opiniepeiler Maurice de Hond op basis van een peiling. Het gedrag dat Nederlanders vertonen, lijkt vrijwel op de situatie als er een harde lockdown geweest zou zijn. Zo blijft 93 procent van de ondervraagden zo veel mogelijk thuis, een week eerder was dit nog 85 procent. De meeste ondervraagden vinden dat de overheid geen volledige lockdown af moet kondigen, 68 procent is het eens met de huidige maatregelen. 21 procent van de ondervraagden is voorstander van een volledige lockdown.

Fataal
Ongeveer een derde van de Nederlanders is bang dat een besmetting met het longvirus fataal zal aflopen. Van de 65-plussers is dat 72 procent, blijkt volgens De Hond uit zijn peiling. Van de ouderen schat 14 procent dat ze een kans hebben om besmet te raken. Van de ondervraagden onder de 35 jaar is dat 31 procent.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen