Overslaan en naar de inhoud gaan

Te veel nieuwbouwplannen in Gennep

Geplaatst opdonderdag 2 april 2015 - 10:58

De gemeente Gennep heeft te veel plannen voor de bouw van nieuwe woningen.

De komende veertien jaar zijn er volgens De Gelderlander 132 woningen nodig, terwijl er plannen liggen voor de bouw van meer dan 700 woningen.

Te optimistisch
Daarom gaat Gennep kijken welke plannen geschrapt of verkleind kunnen worden. "We zijn in het verleden te optimistisch geweest", zegt wethouder Peter Lucassen.

Hoewel het inwonersaantal inmiddels al daalt, is er tot 2028 nog een groeiende behoefte aan huizen, omdat de huishoudens kleiner worden. "Dat betekent dat we nog tijd hebben om in te grijpen", aldus Lucassen.

Toekomst
De wethouder vindt dat de gemeente nu serieus naar de toekomst moet kijken. "Niet alleen naar de aantallen, maar ook naar de kwaliteit. Senioren hebben andere woningen nodig dan jonge gezinnen. Dus wellicht moeten we ook een slag maken in de bestaande bouw."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kampeerders tevreden over camperplaatsen in Gennep
Gennep: nieuwe regels voor terrassen
Wethouder Gennep mag in Nijmegen blijven wonen
Peter de Koning burgemeester Gennep
Wethouders Gennep: 'Burgemeester schond afspraak'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen