Overslaan en naar de inhoud gaan

Te veel geel: Fortuna-assistent Hofland mist duel met VVV

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:19

Kevin Hofland mag aanstaande zaterdag niet op de bank zitten als assistent-trainer van Fortuna Sittard tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

De rechterhand van Sjors Ultee mist de Limburgse Eredivisie-confrontatie, doordat hij al vier keer een gele kaart kreeg van een scheidsrechter. Dat bevestigt de KNVB na vragen van L1.

Op de bon
Sinds dit seizoen kunnen arbiters ook coaches, assistent-trainers en andere stafleden op de bon slingeren tijdens een wedstrijd. Het is voor het eerst in het Nederlandse profvoetbal dat een lading gele kaarten een clubofficial een wedstrijd kost.

Feyenoord-uit
Ook bij Fortuna's uitwedstrijd tegen Feyenoord, afgelopen weekend, kreeg Hofland een gele prent. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf die kaart vanwege aanmerkingen op de arbitrage. De Fortuna-bank was ontstemd over een penalty die Feyenoord werd toegekend en het uitblijven van een rode kaart voor de Rotterdammers in een daaropvolgende aanval.

Ultee op scherp
Naast Hofland kregen ook de andere assistent-trainer Kristof Aelbrecht en keeperstrainer Sieb Dijkstra geel in de Rotterdamse Kuip. Geluk bij een ongeluk is het feit dat hoofdtrainer Sjors Ultee tijdens die wedstrijd géén geel kreeg, want dan zou ook hij geschorst zijn tegen VVV. Ultee staat op drie gele prenten.

Vier en acht
Officials lopen bij vier gele kaarten tegen een schorsing aan. De eerstvolgende schorsing is bij acht gele kaarten. Daarna leidt iedere gele prent tot een uitsluiting.

Tribune
Hofland mag tijdens het duel tegen VVV volgens de KNVB-regels 'geen functie uitoefenen'. De voormalig verdediger zal op de tribune in stadion De Koel moeten plaatsnemen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen