Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Te koop: Het klooster in Wahlwiller

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 6:05

Het Arnold Janssenklooster aan de Capucijnenweg in Wahlwiller staat in de verkoop. Het pand is te groot geworden door het afnemende aantal zusters.

Het klooster, genoemd naar de Duitse priester en missionaris Arnold Janssen (1837-1909), bestaat uit drie delen en heeft een totale oppervlakte van 7702 m².

Dertig kamers
Het beschikt over 30 eenpersoonskamers, op dit moment nog in gebruik door de missiezusters, 45 gastenkamers, diverse vergaderruimtes, keukens en eetzalen, een parkachtige tuin, een fietsenstalling, een garage en een ruime parkeergelegenheid aan de voorzijde van het gebouw.

Naar Mechelen
Het Arnold Janssen Klooster werd in 1950 gebouwd door de zusters clarissen capucijnessen met geld dat ze hadden gekregen voor hun in 1942 platgebombardeerde klooster in Vaals. In 1978 was het klooster te groot geworden voor de 21 overgebleven zusters en verkochten ze het aan de missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest uit Kerkrade. Zelf betrokken de clarissen capucijnessen een nieuw klooster in Mechelen.

Hotel of welness
De verkoop van het klooster in Wahlwiller wordt begeleid door Strijbosch Thunnissen Makelaars en Boek & Offermans Makelaars. Volgens hen is het gebouw geschikt voor meerdere doeleinden zonder dat een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk is. Daarbij valt onder meer te denken aan een hotel- of congrescentrum, een welnesscentrum, een nieuw centrum voor spiritualiteit, een kantorencomplex of een horecavoorziening.

Prijs onbekend
Wat het complex moet gaan opbrengen, is nog niet bekend. In de brochure van Boek & Offermans staat dat de prijs nader overeen te komen is en dat het complex in de huidige staat van onderhoud zal worden opgeleverd.

Niet reageren
Zuster Maria Hildegard Brokamp, overste van het Arnold Janssen Klooster, wil voorlopig nog niet reageren op de verkoop van het complex. "We willen eerst afwachten tot er wat meer duidelijkheid is over wat er met het gebouw gaat gebeuren en waar de overgebleven zusters naartoe gaan. Zodra daar meer duidelijkheid over is, staan wij u graag te woord."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Wahlwiller viert 800ste verjaardag eeuwen te laat'
Restaurant 't Klauwes in Wahlwiller sluit na 43 jaar
Schilderingen Aad de Haas in kerk Wahlwiller opgeknapt
Legionella in gymzalen Eys en Wahlwiller
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen