Overslaan en naar de inhoud gaan

'Te kleine' Mariaschool in Bergen gaat dicht

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 21:15

De Mariaschool in Bergen sluit deze zomer haar deuren.

De basisschool kampt al jaren met een dalend leerlingenaantal en gaat daarom fuseren met de St. Jozefschool, een kilometer verderop.

Twaalf leerlingen
Het aantal leerlingen op de school in Bergen was zo ver teruggelopen, dat de klassen één tot en met vier volgend jaar nog maar uit twaalf leerlingen zouden bestaan. Een aantal ouders had bij het schoolbestuur aangegeven zo'n groep te klein te vinden.

Overgang
De medezeggenschapsraden moeten nog akkoord gaan met de fusie tussen de twee scholen, maar dat is volgens het schoolbestuur een formaliteit. Op 1 augustus 2016 gaat de school officieel dicht. De directeuren van de Mariaschool doen er alles aan "om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de kinderen, hun ouders en de leerkrachten", zo staat te lezen in een brief aan de ouders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen