Overslaan en naar de inhoud gaan

'Te kleine' Mariaschool in Bergen gaat dicht

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 21:15

De Mariaschool in Bergen sluit deze zomer haar deuren.

De basisschool kampt al jaren met een dalend leerlingenaantal en gaat daarom fuseren met de St. Jozefschool, een kilometer verderop.

Twaalf leerlingen
Het aantal leerlingen op de school in Bergen was zo ver teruggelopen, dat de klassen één tot en met vier volgend jaar nog maar uit twaalf leerlingen zouden bestaan. Een aantal ouders had bij het schoolbestuur aangegeven zo'n groep te klein te vinden.

Overgang
De medezeggenschapsraden moeten nog akkoord gaan met de fusie tussen de twee scholen, maar dat is volgens het schoolbestuur een formaliteit. Op 1 augustus 2016 gaat de school officieel dicht. De directeuren van de Mariaschool doen er alles aan "om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de kinderen, hun ouders en de leerkrachten", zo staat te lezen in een brief aan de ouders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen