Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Te dure 'Krijger' verdwijnt van Maasboulevard Venlo

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 12:07

Het kunstwerk ‘De Krijger’, dat in Venlo aan de Maasboulevard staat, gaat verdwijnen. De gemeente Venlo vindt de prijs die kunstenaar Rik van Rijswick voor het beeld vraagt, ‘te hoog en niet reëel’.

De afgelopen twee jaar huurde de gemeente het 9 meter hoge kunstwerk voor 5000 euro. Er was een bruikleenovereenkomst voor maximaal vijf jaar, maar de gemeente wilde het kunstwerk graag langer behouden.

135.000,-
Tijdens onderhandelingen in het voorjaar van 2014 om het kunstwerk aan te kopen heeft de kunstenaar een vraagprijs van 135.000 euro op tafel gelegd. Venlo vond die vraagprijs te hoog en zette de onderhandelingen op hold. In april van dit jaar heeft de kunstenaar de bruikleenovereenkomst opgezegd per 4 september. Daarop heeft de gemeente het initiatief genomen om nog een keer om tafel te gaan.

Niet realistisch
Tijdens dit gesprek heeft van Rijswick aangegeven dat zijn vraagprijs inmiddels achterhaald is en aanzienlijk hoger is geworden. Hierbij is geen concreet bedrag genoemd. De gemeente heeft daaruit de conclusie getrokken dat het aankopen van de Krijger niet realistisch is.

Volgens Commissie Kunst is de maximale waarde 75.000,- euro. Het Huis voor de Kunsten heeft dit advies getoetst en geconcludeerd dat dit advies zorgvuldig tot stand is gekomen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Omstreden kunstwerk De Krijger onderweg naar Beesel
Venlo verwijdert liefdesslotjes aan kunstwerk uit veiligheid
Kunstwerk De Krijger verhuist van Venlo naar Beesel
Lege bierblikjes gedumpt in gat in Venloos kunstwerk
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen