Overslaan en naar de inhoud gaan

Te dure 'Krijger' verdwijnt van Maasboulevard Venlo

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 12:07

Het kunstwerk ‘De Krijger’, dat in Venlo aan de Maasboulevard staat, gaat verdwijnen. De gemeente Venlo vindt de prijs die kunstenaar Rik van Rijswick voor het beeld vraagt, ‘te hoog en niet reëel’.

De afgelopen twee jaar huurde de gemeente het 9 meter hoge kunstwerk voor 5000 euro. Er was een bruikleenovereenkomst voor maximaal vijf jaar, maar de gemeente wilde het kunstwerk graag langer behouden.

135.000,-
Tijdens onderhandelingen in het voorjaar van 2014 om het kunstwerk aan te kopen heeft de kunstenaar een vraagprijs van 135.000 euro op tafel gelegd. Venlo vond die vraagprijs te hoog en zette de onderhandelingen op hold. In april van dit jaar heeft de kunstenaar de bruikleenovereenkomst opgezegd per 4 september. Daarop heeft de gemeente het initiatief genomen om nog een keer om tafel te gaan.

Niet realistisch
Tijdens dit gesprek heeft van Rijswick aangegeven dat zijn vraagprijs inmiddels achterhaald is en aanzienlijk hoger is geworden. Hierbij is geen concreet bedrag genoemd. De gemeente heeft daaruit de conclusie getrokken dat het aankopen van de Krijger niet realistisch is.

Volgens Commissie Kunst is de maximale waarde 75.000,- euro. Het Huis voor de Kunsten heeft dit advies getoetst en geconcludeerd dat dit advies zorgvuldig tot stand is gekomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Omstreden kunstwerk De Krijger onderweg naar Beesel
Venlo verwijdert liefdesslotjes aan kunstwerk uit veiligheid
Kunstwerk De Krijger verhuist van Venlo naar Beesel
Lege bierblikjes gedumpt in gat in Venloos kunstwerk
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen