Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Te dure 'Krijger' verdwijnt van Maasboulevard Venlo

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 12:07

Het kunstwerk ‘De Krijger’, dat in Venlo aan de Maasboulevard staat, gaat verdwijnen. De gemeente Venlo vindt de prijs die kunstenaar Rik van Rijswick voor het beeld vraagt, ‘te hoog en niet reëel’.

De afgelopen twee jaar huurde de gemeente het 9 meter hoge kunstwerk voor 5000 euro. Er was een bruikleenovereenkomst voor maximaal vijf jaar, maar de gemeente wilde het kunstwerk graag langer behouden.

135.000,-
Tijdens onderhandelingen in het voorjaar van 2014 om het kunstwerk aan te kopen heeft de kunstenaar een vraagprijs van 135.000 euro op tafel gelegd. Venlo vond die vraagprijs te hoog en zette de onderhandelingen op hold. In april van dit jaar heeft de kunstenaar de bruikleenovereenkomst opgezegd per 4 september. Daarop heeft de gemeente het initiatief genomen om nog een keer om tafel te gaan.

Niet realistisch
Tijdens dit gesprek heeft van Rijswick aangegeven dat zijn vraagprijs inmiddels achterhaald is en aanzienlijk hoger is geworden. Hierbij is geen concreet bedrag genoemd. De gemeente heeft daaruit de conclusie getrokken dat het aankopen van de Krijger niet realistisch is.

Volgens Commissie Kunst is de maximale waarde 75.000,- euro. Het Huis voor de Kunsten heeft dit advies getoetst en geconcludeerd dat dit advies zorgvuldig tot stand is gekomen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Omstreden kunstwerk De Krijger onderweg naar Beesel
Venlo verwijdert liefdesslotjes aan kunstwerk uit veiligheid
Kunstwerk De Krijger verhuist van Venlo naar Beesel
Lege bierblikjes gedumpt in gat in Venloos kunstwerk
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen