Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs'ers op verlof met enkelband die alcohol meet

Geplaatst opzondag 6 december 2020 - 21:40

Tbs'ers van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum kunnen vanaf deze maand op verlof met een enkelband die 24 uur per dag meet of een tbs-patiënt tijdens zijn verlof alcohol heeft genuttigd.

Het doel is onder meer om tbs-behandelingen te verbeteren.

Inzicht
De meter meet via het zweet van de tbs'er elke 30 minuten of hij alcohol heeft gedronken. Door middel van herhaaldelijke metingen krijgt De Rooyse Wissel inzicht op het drinkgedrag van de patiënt. En dat is een belangrijk, vindt de tbs-kliniek. Bij bloed-, urine-, of blaastesten gaat het om momentopnames.

Lees ook: Tbs'ers De Rooyse Wissel kunnen met enkelband op verlof

Signalen
De Rooyse Wissel ontvangt twee keer per dag een overzicht waaruit blijkt of de tbs'er al dan niet alcohol heeft gebruikt. Als de enkelband wordt gesaboteerd, krijgt de tbs-kliniek een melding.

Proef
Naast De Rooyse Wissel doen ook vier andere tbs-klinieken mee aan de pilot die één jaar duurt. Momenteel draait er ook al een proef met enkelbanden die zijn voorzien van een gps-tracker.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen