Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs’ers De Rooyse Wissel kunnen met enkelband op verlof

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 14:26

Tbs’ers uit De Rooyse Wissel in Venray kunnen vanaf december met een enkelband op verlof worden gestuurd.

De proef duurt twee jaar en moet voorkomen dat tbs’ers er tussenuit knijpen tijdens hun verlof.

Maatwerk
Het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Niet iedereen hoeft deel te nemen aan de proef. Het gaat om maatwerk, aldus het ministerie. "In het algemeen kan je stellen dat hoe hoger de kans is op een onttrekking des te eerder een enkelband."

Vijf klinieken
In totaal nemen vijf klinieken deel aan de proef. Het gaat naast De Rooyse Wissel om de forensisch psychiatrische centra en klinieken van Kijvelanden, Van Mesdag, De Pompestichting en De Oostvaarderskliniek.

Andere klinieken kunnen zich nog bij de proef aansluiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen