Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs’ers De Rooyse Wissel kunnen met enkelband op verlof

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 14:26

Tbs’ers uit De Rooyse Wissel in Venray kunnen vanaf december met een enkelband op verlof worden gestuurd.

De proef duurt twee jaar en moet voorkomen dat tbs’ers er tussenuit knijpen tijdens hun verlof.

Maatwerk
Het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Niet iedereen hoeft deel te nemen aan de proef. Het gaat om maatwerk, aldus het ministerie. "In het algemeen kan je stellen dat hoe hoger de kans is op een onttrekking des te eerder een enkelband."

Vijf klinieken
In totaal nemen vijf klinieken deel aan de proef. Het gaat naast De Rooyse Wissel om de forensisch psychiatrische centra en klinieken van Kijvelanden, Van Mesdag, De Pompestichting en De Oostvaarderskliniek.

Andere klinieken kunnen zich nog bij de proef aansluiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen