Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs'er smokkelde honderden pillen in kliniek Rooyse Wissel

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2020 - 6:00

Een patiënt van de Rooyse Wissel heeft liefst 380 dexamfetaminepillen ingeleverd bij het personeel van de tbs-kliniek. De kliniek in Oostrum is een onderzoek gestart en heeft aangifte gedaan van bezit van harddrugs.

Dexamfetamine wordt ook gebruikt door mensen met ADHD, maar bezit is strafbaar zonder recept.

Vijftig gram
Daarbij krijgen mensen met ADHD de beschikking over kleine hoeveelheden dexamfetamine, terwijl deze man omgerekend bijna vijftig gram in zijn bezit had. Hij biechtte op 22 februari op dat hij drugs had gebruikt en leverde later ook zijn voorraad van honderden pillen in.

Ongemerkt gesmokkeld
Het is niet duidelijk hoe de man aan drugs kwam, laat staan aan deze hoeveelheid. Hij heeft de pillen kennelijk ongemerkt kunnen binnensmokkelen en bewaren. "Momenteel loopt het onderzoek", laat een woordvoerster weten. Ze benadrukt dat er geregeld kamercontroles en urinecontroles plaatsvinden, ook onaangekondigd. Ook worden er af en toe drugshonden ingezet.

Geen gevangenis
Daarnaast wordt bezoek in de Rooyse Wissel gecontroleerd. "Maar dit is een behandelkliniek en geen gevangenis. Bovendien zijn patiënten en hun bezoekers vaak zeer inventief. Het is daarom een illusie om een instelling honderd procent vrij van contrabande te krijgen."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen