Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs'er die meisjes aanrandde in Venray hoort straf

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 8:39

Tbs'er Che Y. (42) hoort maandag welke straf hij krijgt voor de aanranding van drie minderjarige meisjes in Venray. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van negen maanden tegen hem geëist.

De tbs-patiënt randde de drie meisjes op 19 juni aan tijdens onbegeleid verlof. Het gaat om kinderen van destijds vijf, elf en dertien jaar oud.

Lees ook: Tbs'er randde drie meisjes aan: maanden celstraf geëist

Winkel
De aanrandingen vonden plaats in winkels in het centrum van Venray. In het Kruidvat kneep de tbs'er een meisje in haar billen en pakte een ander slachtoffer bij haar borst. In een speelgoedwinkel greep hij later het jongste slachtoffer in het kruis. Alle incidenten zijn gefilmd door bewakingscamera's.

Niet de eerste keer
De verdachte zit in een tbs-traject in verband met andere aanrandingszaken. Hij werd in 2006 veroordeeld voor het betasten van drie minderjarige meisjes in Rotterdam. Na zijn celstraf startte zijn tbs-traject en dat is tot op de dag van vandaag niet afgerond. Hij werd daarnaast in 2013 veroordeeld voor het bezit van kinderporno in de tbs-kliniek. Che Y. is al dertien jaar patiënt van kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum.

Nachtmerrie
De moeder van een van de slachtoffers liet haar advocate een verklaring voorlezen tijdens de rechtszaak twee weken geleden. "Dit lijkt een nachtmerrie, maar het is realiteit dat mijn dochter is aangerand door een tbs’er die niet met verlof had mogen gaan. Naar mijn idee heeft de kliniek hier een fout gemaakt. Daardoor heeft mijn dochter een trauma opgelopen. En wij als ouders ook."

Lees ook: Rooyse Wissel gaat tbs'ers op verlof strenger controleren

Naar aanleiding van de incidenten in Venray besloot de Rooyse Wissel om tbs'ers die op verlof mogen, strenger te controleren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen