Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs'er betast minderjarigen in Venray tijdens verlof

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 10:07

De politie heeft zaterdag een man aangehouden voor het betasten van drie minderjarigen in het centrum van Venray. Het gaat om een patiënt van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum.

Dat bevestigt justitie na vragen van L1. De tbs'er was met onbegeleid verlof.

Erg geschrokken
Na zijn arrestatie zou de man korte tijd hebben vastgezeten en vervolgens zijn teruggeplaatst in De Rooyse Wissel, maar daarover doen betrokken partijen geen uitspraken. "In algemene zin is het zo dat een rechter kan besluiten het voorarrest te schorsen en iemand terug te plaatsen in een instelling, omdat dit een betere omgeving is voor een patiënt", zegt een woordvoerster van de kliniek. "Maar over deze zaak inhoudelijk kunnen we niets zeggen. We zijn natuurlijk erg geschrokken."

Justitie laat weten dat er strafrechtelijk onderzoek volgt. Het is overigens niet voor het eerst dat de man is aangehouden op een zedenverdenking. Hij kreeg juist een tbs-maatregel vanwege eerdere zedenfeiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen