Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs'er beëindigt eigen leven in kliniek De Rooyse Wissel

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 20:13

Een patiënt van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum heeft zichzelf van het leven beroofd. De man is in de ochtend van 13 september gevonden door medewerkers van de kliniek.

Dat blijkt uit justitiële documenten. Een woordvoerster van De Rooyse Wissel verwijst naar een eerder gepubliceerd statement op de website van de instelling.

Statement Rooyse Wissel
'Als een patiënt die aan onze zorg is toevertrouwd een einde maakt aan zijn leven, dan maakt dat veel indruk. Onze eerste aandacht gaat uit naar de familie van de patiënt, de patiënten in onze kliniek en onze collega's', valt te lezen op de website van de kliniek.

'Als een patiënt wordt opgenomen in onze kliniek schatten we altijd het risico op zelfdoding in. De ernst van een psychiatrische stoornis, het (langdurige) verblijf in een kliniek of een terugval in behandeling kunnen het leven uitzichtloos maken en het risico op suicide verhogen. Al onze behandelteams zijn erop getraind om continu alert te zijn op mogelijke signalen van suïcidaal gedrag.'

Geen signalen
De man verbleef sinds maart van dit jaar in de kliniek in Oostrum. Het is niet bekend voor welk delict hij een tbs-maatregel kreeg. De patiënt werd op maandagmorgen 13 september gevonden toen medewerkers van de instelling een ronde deden. Uit de justitiële documenten blijkt dat er binnen De Rooyse Wissel geen signalen waren dat de man 'suïcidale gedachten' had.

Intern onderzoek
Drie jaar geleden beëindigde een andere patiënt van de tbs-kliniek zijn leven. Toen liet de instelling in een statement weten dat er intern onderzoek werd gedaan naar het overlijden. "We willen graag weten of we signalen hebben gemist. Daarnaast hebben we het overlijden gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd." Ook dit keer doet De Rooyse Wissel intern onderzoek.

Lees ook: Opnieuw incident Rooyse Wissel: tbs'er dood gevonden

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen