Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs voor steekpartij waardoor Thijs H. ontsnapte

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 15:52

Een 51-jarige man die in Maastricht drie Mondriaan-medewerkers en een mede-patiënt met een mes verwondde, krijgt tbs.

De 51-jarige Duitser Arnold S. zat volgens de rechtbank in een psychose toen hij op 8 mei zijn slachtoffers met een mes aanviel.

Volledig ontoerekeningsvatbaar
Hij was volgens de rechtbank volledig ontoerekeningsvatbaar. De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De man moet ook bijna 25.000 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffers betalen.

Lees ook: TBS geëist voor steekpartij waardoor Thijs H. ontsnapte

Ontsnapping
Thijs H. maakte gebruik van de consternatie na de steekpartij en wist te ontsnappen uit de kliniek. Op dat moment was nog niet duidelijk dat hij drie moorden op zijn geweten had.

Drie moorden
Thijs H. was door zijn ouders naar de ggz-instelling in Maastricht gebracht. De man uit Brunssum had de drie moorden al gepleegd. Hij maakte een slachtoffer in Den Haag en twee slachtoffers op de Brunssummerheide. Thijs H. heeft bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen