Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs voor steekpartij waardoor Thijs H. ontsnapte

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 15:52

Een 51-jarige man die in Maastricht drie Mondriaan-medewerkers en een mede-patiënt met een mes verwondde, krijgt tbs.

De 51-jarige Duitser Arnold S. zat volgens de rechtbank in een psychose toen hij op 8 mei zijn slachtoffers met een mes aanviel.

Volledig ontoerekeningsvatbaar
Hij was volgens de rechtbank volledig ontoerekeningsvatbaar. De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De man moet ook bijna 25.000 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffers betalen.

Lees ook: TBS geëist voor steekpartij waardoor Thijs H. ontsnapte

Ontsnapping
Thijs H. maakte gebruik van de consternatie na de steekpartij en wist te ontsnappen uit de kliniek. Op dat moment was nog niet duidelijk dat hij drie moorden op zijn geweten had.

Drie moorden
Thijs H. was door zijn ouders naar de ggz-instelling in Maastricht gebracht. De man uit Brunssum had de drie moorden al gepleegd. Hij maakte een slachtoffer in Den Haag en twee slachtoffers op de Brunssummerheide. Thijs H. heeft bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen