Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs-behandeling viervoudig moordenaar één jaar verlengd

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 13:37

Viervoudig moordenaar Paul S. (52) uit Kerkrade mag voorlopig niet met onbegeleid verlof. Zijn tbs-behandeling wordt met één jaar verlengd.

De Kerkradenaar vermoordde in 2003 zijn ex-vriendin en drie leden van zijn schoonfamilie. Daarvoor kreeg hij twintig jaar celstraf en een tbs-maatregel.

Lees ook: Hoe vrij mag Paul zijn na vermoorden schoonfamilie?

Versneld traject
Dankzij de inmiddels afgeschafte Fokkens-regeling, mocht de ex-marinier al na acht jaar in de gevangenis beginnen aan zijn tbs-traject. Sindsdien heeft hij volgens deskundigen flinke stappen gemaakt, maar ze adviseren desondanks een verlenging van zijn behandeling. Zelf heeft Paul laten weten klaar te zijn met de tbs-maatregel. Hij is naar eigen zeggen klaar voor de maatschappij.

Verslaggever Bas Dingemanse over het besluit van de rechter.

Boze nabestaanden
Nabestaanden van zijn vier slachtoffers volgden de ontwikkelingen door de jaren met het nodige ongeloof. Zo was er boosheid toen Paul eerder aan zijn tbs-behandeling kon beginnen, maar ook toen hij een verlofaanvraag indiende en deze aanvraag uiteindelijk gehoor vond.

Niet onbegeleid
De rechtbank in Roermond besloot vrijdag zijn tbs-traject met minstens één jaar te verlengen. Binnen die behandeling mag hij, zoals al even het geval was, met begeleid verlof. Er is wel zicht op onbegeleid verlof: als alles volgens het behandelplan van de kliniek verloopt, mag Paul in maart of april 2020 die volgende stap zetten.

Weg van geleidelijkheid
Justitie eiste twee weken geleden een verlenging van twee jaar, maar de rechtbank houdt rekening met het resocialisatietraject van Paul. "Hij is overgeplaatst naar een resocialisatie-afdeling en moet zijn opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk gaan brengen. Er wordt gekozen voor de weg van de geleidelijkheid, met aanvankelijk een begeleid verlof en later proefverlof."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen