Overslaan en naar de inhoud gaan

Tbs-behandeling viervoudig moordenaar één jaar verlengd

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 13:37

Viervoudig moordenaar Paul S. (52) uit Kerkrade mag voorlopig niet met onbegeleid verlof. Zijn tbs-behandeling wordt met één jaar verlengd.

De Kerkradenaar vermoordde in 2003 zijn ex-vriendin en drie leden van zijn schoonfamilie. Daarvoor kreeg hij twintig jaar celstraf en een tbs-maatregel.

Lees ook: Hoe vrij mag Paul zijn na vermoorden schoonfamilie?

Versneld traject
Dankzij de inmiddels afgeschafte Fokkens-regeling, mocht de ex-marinier al na acht jaar in de gevangenis beginnen aan zijn tbs-traject. Sindsdien heeft hij volgens deskundigen flinke stappen gemaakt, maar ze adviseren desondanks een verlenging van zijn behandeling. Zelf heeft Paul laten weten klaar te zijn met de tbs-maatregel. Hij is naar eigen zeggen klaar voor de maatschappij.

Verslaggever Bas Dingemanse over het besluit van de rechter.

Boze nabestaanden
Nabestaanden van zijn vier slachtoffers volgden de ontwikkelingen door de jaren met het nodige ongeloof. Zo was er boosheid toen Paul eerder aan zijn tbs-behandeling kon beginnen, maar ook toen hij een verlofaanvraag indiende en deze aanvraag uiteindelijk gehoor vond.

Niet onbegeleid
De rechtbank in Roermond besloot vrijdag zijn tbs-traject met minstens één jaar te verlengen. Binnen die behandeling mag hij, zoals al even het geval was, met begeleid verlof. Er is wel zicht op onbegeleid verlof: als alles volgens het behandelplan van de kliniek verloopt, mag Paul in maart of april 2020 die volgende stap zetten.

Weg van geleidelijkheid
Justitie eiste twee weken geleden een verlenging van twee jaar, maar de rechtbank houdt rekening met het resocialisatietraject van Paul. "Hij is overgeplaatst naar een resocialisatie-afdeling en moet zijn opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk gaan brengen. Er wordt gekozen voor de weg van de geleidelijkheid, met aanvankelijk een begeleid verlof en later proefverlof."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen