Persfoto Rooyse Wissel rechtenvrij 09 aug 2021

Tbs'er randde drie meisjes aan: maanden celstraf geëist

Che Y. (42) moet volgens justitie negen maanden de gevangenis in. De tbs-patiënt randde op 19 juni tijdens onbegeleid verlof drie minderjarige meisjes aan in Venray. Het gaat om kinderen van destijds vijf, elf en dertien jaar oud.

Rooyse Wissel Oostrum nieuwbouw (8 dec 2020)
Nog geen oordeel minister over zedenincident tbs'er

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming (VVD) wil nog geen oordeel geven over de man die ervan wordt verdacht ruim drie weken geleden drie minderjarigen te hebben betast in het centrum van Venray.

Thijs H. Brunssummerheide
Nieuw rapport: Thijs H. was volledig ontoerekeningsvatbaar

Een tweede onderzoek naar de psyche van drievoudig moordenaar Thijs H. (29) trekt dezelfde conclusies als het eerste onderzoek: de Brunssumse twintiger was volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij drie mensen vermoordde.

Aanranding, minderjarigen, minderjarige, betasting,
Aanranding kinderen: 'Samenleving ongerust om veiligheid'

De aanranding van drie minderjarigen door een tbs'er in het centrum van Venray afgelopen zaterdag heeft volgens burgemeester Luc Winants een enorme impact op de slachtoffers, omgeving en inwoners van die stad.

De Rooyse Wissel
Tbs'er betast minderjarigen in Venray tijdens verlof

De politie heeft zaterdag een man aangehouden voor het betasten van drie minderjarigen in het centrum van Venray. Het gaat om een patiënt van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum.

Thijs h. in rechtbank
Thijs H. ontdaan: 'Ouders geschoffeerd door de rechtbank'

Thijs H. gaat in beroep tegen zijn straf, onder meer omdat hij vindt dat zijn ouders geschoffeerd zijn door de rechters in Maastricht. Dat zei de veroordeelde Brunssumer vrijdag tijdens een regiezitting bij het gerechtshof in Den Bosch.

Verkrachting
Hogere straf tbs'er die vrouw verkrachtte tijdens verlof

Een 37-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot 45 maanden cel voor de verkrachting van een 21-jarige vrouw in Oostrum. Hij krijgt daarnaast opnieuw tbs met dwangverpleging.

Boek Khalid Lakhlifi doodslag René Steegmans
Khalid Lakhlifi bijna vrij: tbs-traject twee jaar verlengd

Khalid Lakhlifi (36) kan de vrijheid haast ruiken. Het tbs-traject van de Venlonaar is met twee jaar verlengd. Als hij die periode goed doorstaat, lijkt de man die René Steegmans in 2002 doodsloeg het tbs-regime te mogen verlaten.

René Steegmans plaquette
Khalid Lakhlifi wil dood René Steegmans achter zich laten

Khalid Lakhlifi (36) voelt zich klaar voor een toekomst in vrijheid. Nu zit de Venlonaar nog in het keurslijf van een tbs-traject, dat hij kreeg opgelegd na het doodslaan van René Steegmans in 2002.

Osama I. steekpartij moord Maastricht
Hof: 18 jaar cel en tbs voor moorden Maastricht

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vrijdag de 40-jarige Syriër Osama I., die in december 2017 twee inwoners van Maastricht doodstak en twee anderen zwaar verwondde, veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten