Thijs h. in rechtbank

Thijs H. ontdaan: 'Ouders geschoffeerd door de rechtbank'

Thijs H. gaat in beroep tegen zijn straf, onder meer omdat hij vindt dat zijn ouders geschoffeerd zijn door de rechters in Maastricht. Dat zei de veroordeelde Brunssumer vrijdag tijdens een regiezitting bij het gerechtshof in Den Bosch.

Verkrachting
Hogere straf tbs'er die vrouw verkrachtte tijdens verlof

Een 37-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot 45 maanden cel voor de verkrachting van een 21-jarige vrouw in Oostrum. Hij krijgt daarnaast opnieuw tbs met dwangverpleging.

Boek Khalid Lakhlifi doodslag René Steegmans
Khalid Lakhlifi bijna vrij: tbs-traject twee jaar verlengd

Khalid Lakhlifi (36) kan de vrijheid haast ruiken. Het tbs-traject van de Venlonaar is met twee jaar verlengd. Als hij die periode goed doorstaat, lijkt de man die René Steegmans in 2002 doodsloeg het tbs-regime te mogen verlaten.

René Steegmans plaquette
Khalid Lakhlifi wil dood René Steegmans achter zich laten

Khalid Lakhlifi (36) voelt zich klaar voor een toekomst in vrijheid. Nu zit de Venlonaar nog in het keurslijf van een tbs-traject, dat hij kreeg opgelegd na het doodslaan van René Steegmans in 2002.

Osama I. steekpartij moord Maastricht
Hof: 18 jaar cel en tbs voor moorden Maastricht

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vrijdag de 40-jarige Syriër Osama I., die in december 2017 twee inwoners van Maastricht doodstak en twee anderen zwaar verwondde, veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane