Weer, weersverwachting, Moederdag, paardenbloemen, kind, boeket, bos bloemen (stock)

Zonnige en zomers warme Moederdag verwacht

Wie zaterdagochtend naar buiten kijkt, kan het zich waarschijnlijk nauwelijks voorstellen. Toch wordt er een stralende en warme zondag verwacht.

iStock-855597738
Limburg getrakteerd op natte sneeuw: 'Zeer uitzonderlijk'

In delen van Noord-Limburg kwam vrijdagochtend natte sneeuw naar beneden. En dat is zeer uitzonderlijk voor mei.

Harde wind, paraplu kapot
Code geel: windstoten tot 90 kilometer per uur

Het KNMI geeft voor dinsdag code geel af in Limburg. Er is kans op zware windstoten.

Lente zon
Bevrijdingsdag koud en nat, maar zomerweer op komst

Het koude weer dat we dit voorjaar al zo lang hebben, houdt deze week nog aan. Woensdag zal het op Bevrijdingsdag koud zijn, met een stevige wind en regenbuien.

Sneeuw Eijsden 7 apr 2021
Koudste april in 35 jaar, met volop sneeuw en nachtvorst

April 2021 gaat de geschiedenisboeken in als de koudste aprilmaand sinds 1986. Met een gemiddelde temperatuur van 6,8 graden was de maand ruim 3 graden kouder dan normaal.

Terrassen (29 apr 2021)
Regenachtig weer houdt terrasdrang op dag twee in toom

De heropende terrassen trokken woensdag veel publiek. Donderdag blijkt dat de zon daar ook een belangrijke rol in speelde. De terrasdrang is bij regenachtig weer toch wat minder.

stock mist
Plaatselijk dichte mist in Noord- en Midden-Limburg

Vooral in Noord- en Midden-Limburg kan dinsdagochtend plaatselijk dichte mist voorkomen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de zuidelijke helft van het land.

stock nachtvorst fruitbomen
Video: Koude en lange nachten voor fruittelers

Limburgse Fruittelers gaan een aantal lange en koude nachten tegemoet. Nu de temperatuur in de nacht rond het vriespunt ligt is het voor veel Limburgse fruittelers spannend of ze wel of niet hun bloesem moeten beregenen.

Sneeuw Vaals 7 april 2021
Sneeuw: voorjaarsvakantie valt in het water

Dat het Heuvelland in de Paasvakantie nog bedekt lag onder een sneeuwdeken, is voor vakantiegangers geen onverdeeld genoegen.

Ongeval gladheid A73 Maasbracht (7 apr 2021)
Weinig problemen in ochtendspits door sneeuw

De ochtendspits in Limburg is woensdagmorgen ondanks de voorjaarssneeuw zonder al te grote problemen verlopen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie