Overslaan en naar de inhoud gaan

Taxichauffeurs voeren actie tijdens Pinkpop

Geplaatst opmaandag 5 juni 2017 - 12:38

Taxichauffeurs uit Parkstad gaan maandagavond massaal actie voeren bij het Pinkpopterrein. Festivalgangers moeten er rekening mee houden dat er daardoor minder taxi's rijden.

De chauffeurs zijn het beu dat bij grote evenementen hun plekken worden ingenomen door taxi's van buiten de provincie. Daardoor valt er voor bedrijven uit de regio nog amper iets te verdienen, zeggen de chauffeurs.

Oud probleem
Het probleem is al jaren bekend, maar volgens de chauffeurs wordt er niets aan gedaan. Volgens chauffeur Bjorn Linschoten is het probleem bekend bij overheid, politie en verkeersregelaars, maar gebeurt er niets. En dat is frustrerend. Daarom nemen ze nu het heft in eigen hand.

Minder taxi's
Wat er precies gaat gebeuren willen ze nog niet vertellen, maar bezoekers moeten er rekening mee houden dat er minder taxi's rijden en dat het langer gaat duren. Het probleem speelt volgens de chauffeurs niet alleen nu met Pinkpop, maar bijvoorbeeld ook met carnaval.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Parkeren en bier halen duurt lang op Pinkpop
Smeets begrijpt Pinkpopgangers die één jaartje overslaan
'Pinkpop 2019 mogelijk langer dan drie dagen'
Landgraaf 'niet negatief' over langere Pinkpop
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen