Overslaan en naar de inhoud gaan

Taxichauffeurs voeren actie tijdens Pinkpop

Geplaatst opmaandag 5 juni 2017 - 12:38

Taxichauffeurs uit Parkstad gaan maandagavond massaal actie voeren bij het Pinkpopterrein. Festivalgangers moeten er rekening mee houden dat er daardoor minder taxi's rijden.

De chauffeurs zijn het beu dat bij grote evenementen hun plekken worden ingenomen door taxi's van buiten de provincie. Daardoor valt er voor bedrijven uit de regio nog amper iets te verdienen, zeggen de chauffeurs.

Oud probleem
Het probleem is al jaren bekend, maar volgens de chauffeurs wordt er niets aan gedaan. Volgens chauffeur Bjorn Linschoten is het probleem bekend bij overheid, politie en verkeersregelaars, maar gebeurt er niets. En dat is frustrerend. Daarom nemen ze nu het heft in eigen hand.

Minder taxi's
Wat er precies gaat gebeuren willen ze nog niet vertellen, maar bezoekers moeten er rekening mee houden dat er minder taxi's rijden en dat het langer gaat duren. Het probleem speelt volgens de chauffeurs niet alleen nu met Pinkpop, maar bijvoorbeeld ook met carnaval.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkeren en bier halen duurt lang op Pinkpop
Smeets begrijpt Pinkpopgangers die één jaartje overslaan
Landgraaf 'niet negatief' over langere Pinkpop
Pinkpop zegt Pinksteren vaarwel
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen