Overslaan en naar de inhoud gaan

Taxichauffeurs op de bon bij grote controle

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 6:45

Bij de grote taxicontrole van de inspectiedienst ILT in Maastricht zijn zaterdagavond acht chauffeurs bekeurd.

Drie bestuurders hadden de verplichte chauffeurskaart niet bij zich.

Geen rust
Bij twee taxi’s waren de taxameters, waarmee de ritprijs wordt bepaald, niet gekeurd. Eén taxi had geen boordcomputer en één chauffeur had niet voldoende rust genomen. Zes van de taxichauffeurs hadden bovendien hun administratie niet in orde. Daarvoor kregen zij een waarschuwing.

Op de vlucht
Bij het zien van de controleurs reden verschillende chauffeurs snel weg. Een van hen negeerde daarbij het stopteken. De inspecteurs konden de gevluchte taxi niet meer achterhalen.

Teleurgesteld
Brancheorganisatie KNV reageert teleurgesteld op de resultaten van de controle. "Het bevestigt het beeld dat onze leden schetsen van de taximarkt in Maastricht", zegt secretaris Hubert Andela. "Op deze manier kun je als bedrijf dat alles op orde heeft natuurlijk niet concurreren."

KNV dringt bij de gemeente Maastricht al langer aan op een lokaal taxibeleid, als aanvulling op de landelijke richtlijnen voor taxi's.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen