Overslaan en naar de inhoud gaan

Taxichauffeurs op de bon bij grote controle

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 6:45

Bij de grote taxicontrole van de inspectiedienst ILT in Maastricht zijn zaterdagavond acht chauffeurs bekeurd.

Drie bestuurders hadden de verplichte chauffeurskaart niet bij zich.

Geen rust
Bij twee taxi’s waren de taxameters, waarmee de ritprijs wordt bepaald, niet gekeurd. Eén taxi had geen boordcomputer en één chauffeur had niet voldoende rust genomen. Zes van de taxichauffeurs hadden bovendien hun administratie niet in orde. Daarvoor kregen zij een waarschuwing.

Op de vlucht
Bij het zien van de controleurs reden verschillende chauffeurs snel weg. Een van hen negeerde daarbij het stopteken. De inspecteurs konden de gevluchte taxi niet meer achterhalen.

Teleurgesteld
Brancheorganisatie KNV reageert teleurgesteld op de resultaten van de controle. "Het bevestigt het beeld dat onze leden schetsen van de taximarkt in Maastricht", zegt secretaris Hubert Andela. "Op deze manier kun je als bedrijf dat alles op orde heeft natuurlijk niet concurreren."

KNV dringt bij de gemeente Maastricht al langer aan op een lokaal taxibeleid, als aanvulling op de landelijke richtlijnen voor taxi's.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen