Overslaan en naar de inhoud gaan

Taxichauffeur: 'Pinkpop-slachtoffers zaten op de weg'

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 17:20

Een taxichauffeur die getuige was van de aanrijding in Landgraaf zegt dat hij de slachtoffers op de weg had zien zitten, kort voor het incident.

Dit vertelt chauffeur Haroen Jalili aangeslagen tegen L1.

Vriendelijk
Hij reed afgelopen nacht een aantal keren over de weg om als taxichauffeur klanten op te halen bij camping B van Pinkpop. "Steeds zat er een groep van ongeveer tien personen in een kringetje op de Mensheggerweg", volgens de taxichauffeur waren ze daar spelletjes aan het doen. "Ze zaten deels op de weg, en deels op het gras. Ze waren de hele avond vriendelijk en zwaaiden nog naar me."

Opvallend wegrijden
De laatste keer dat hij er langs reed zag hij een busje opvallend wegrijden. "Toen ik me omdraaide zag ik het busje vol gas de rotonde oprijden", vertelt de chauffeur. De slachtoffers trof hij bloedend op straat aan: "Ik schrok me dood en ben er naartoe gerend." Eén slachtoffer overleed ter plekke, drie anderen werden in zeer slechte toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet gereageerd op de lezing van de getuige. In de persconferentie maandagmiddag op het gemeentehuis in Landgraaf is door het OM niets gezegd over de precieze plek waar de slachtoffers werden aangereden.

Lees hier meer over het drama bij de Pinkpop-camping

Andere getuige
Ook een andere getuige beaamt dat de slachtoffers op en bij de Mensheggerweg zaten. Een diskjockey die eerder in de nacht op camping B plaatjes draaide zag dezelfde groep zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen