Overslaan en naar de inhoud gaan

Taxatie kunst en kitsch in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 16:51

Bezitters van kunst en/of kitsch kunnen hun eigendom op Tweede Paasdag gratis op waarde laten taxeren in Maastricht.

Taxateur van dienst is onder meer de Utrechtse galeriehouder Frank Welkenhuysen, vooral bekend als expert 19e en 20e eeuwse kunst voor het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch.

Pop-up
Ook kunnen belangstellenden, eveneens kosteloos, professioneel advies inwinnen over eventuele restauratie van hun kunstvoorwerpen. Plaats van handeling is een nieuwe pop-up-galerie in Wyck, die Welkenhuyzen samen met zijn Amsterdamse collega Mia Joosten aan de Hoogbrugstraat heeft geopend.

In de winkel is een uitgebreide collectie kunst te zien en te koop. Zo staan en hangen er werken van onder meer Jan Toorop, Karel Appel, Lucebert, Armando en de Limburgse schilders Charles Eyck, Aad de Haas, Gene Eggen, Jef Diederen en Pieter Defesche.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Roofdoek van Stalin' terug naar eigenaar
Fashionclash Maastricht lanceert awardshow
Patrick van Maris volgt Paul Hustinx op als TEFAF-directeur
Ereteken Maastricht voor Tefaf-directeur
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen