Overslaan en naar de inhoud gaan

Taurus wil vervolging Mark Verheijen afdwingen

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2016 - 6:41

Wout Heijmans, eigenaar van amusementscentrum Taurus in Velden, is naar het gerechtshof in Den Haag gestapt om vervolging van de voormalige Venlose wethouder Mark Verheijen (VVD) af te dwingen.

De Venlose ondernemer berust er niet in dat het Openbaar Ministerie (OM) geen strafrechtelijk onderzoek instelt tegen Verheijen.

Corruptie
Heijmans verwijt het oud-Kamerlid dat hij zich als wethouder schuldig heeft gemaakt aan corruptie. Hij zou de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol hebben bevoordeeld bij de bouw van een bioscoop in het centrum van de stad in ruil voor stortingen in zijn verkiezingskas. Verheijen zou een bioscoopplan van Taurus juist hebben gedwarsboomd.

Nieuwe feiten
In februari 2015 deed Heijmans aangifte tegen de oud-wethouder, maar het OM ziet onvoldoende aanknopingspunten voor strafbare zaken. Heijmans spreekt nu van nieuwe feiten die de kwestie in een ander daglicht stellen. Nu het OM daar niet op reageert, stapt hij naar het gerechtshof om vervolging af te dwingen. Verheijen zwijgt.

Lees ook: Plan Taurus van tafel, Heijmans staat met lege handen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Burgemeester Venlo
Verbolgen burgemeester: Venlo geen bananenrepubliek
‘Er is geen bewijs tegen Mark Verheijen’
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen